Treceți la conținutul principal

Noul brand al revistei Timpul - Comunicat de presă


A apărut primul număr al revistei Timpul conceput de noua conducere editorială (director Dan Pavel, redactor șef Sabin Drăgulin). Publicația s-a rebranduit, devenind o revistă de politică și cultură.

Revista își propune să promoveze abordarea temelor politice din perspectiva „expertizei certificate prin licențe, doctorate, studii de specialitate, cărți, experiență academică”. Revista Timpul este publicată de către Editura Adenium, al cărei proprietar și manager este Adriana Nazarciuc. Temele speciale de politică propuse pentru noul număr grupează deopotrivă semnături prestigioase și tineri autori, în plină afirmare: „Abateri și realinieri în politica europeană” (Gabriel Andreescu, Rareș Bogdan, Radu Carp, Bogdan Popa, Cornel Ban, Cosmin Cercel); „Migrațiile și consecințele lor” (Petru Clej, Florian Bichir, Daniel Gheorghe, Angelo Chielli, Claudiu Gaiu, Mihaela Biolan); „Partidul de stânga ideal (în România)” - (Stelian Tănase, Adrian Christescu, Andrei Crăciun, Arthur Suciu, Maria Cernat, Mihai Milca). Grupajul „Românii din diaspora” cuprinde articolul ”Republica Moldova: Quo Vadis? sau „Cine trage sforile în politica de peste Prut?”, de Aurelia Peru-Blăjan, precum și un memoriu adresat Comisiei de la Veneția de românii din regiunea Cernăuți.

Partea de cultură a revistei Timpul cuprinde: articole critice semnate de Adrian Păduraru, Adrian Mureșan (despre tânărul N. Steinhardt), Cătălin Manea, Dana Țabrea, Maria Bilașevschi, Daniel Ungureanu, Oana Maria Nicuță; poezii de Diana Geacăr, Mihaela Stanciu, Teodor Corban; interviuri cu Michael Lassel („A expune în România este pentru mine la fel de palpitant ca și a expune în Franța”), realizat de Adina Scutelnicu și Carmen Escu Muller („Interogând o temă provocatoare: fascismul italian în opinia publică românească interbelică”), realizat de Simona Preda.


Echipa redacțională.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu