Treceți la conținutul principal

Opera Comică pentru Copii deschide stagiunea cu „Flautul fermecat”

Image result for Opera Comică pentru Copii 



Odată cu începerea anului școlar, Primăria Capitalei prin Opera Comică pentru Copii deschide stagiunea 2017-2018 și îi așteaptă pe cei mici cu spectacole îndrăgite din stagiunile trecute și cu premiere din toate genurile artistice. Astfel, în weekend-urile 9, 10 și 16, 17 septembrie cei mici sunt invitați la patru reprezentații ale operei „Flautul fermecat” de W. A. Mozart, la Sala Mare. Pe 16 și 17 septembrie, de la ora 18:30, respectiv 10:00 va avea loc premiera operei „Bastien și Bastienne” de W. A. Mozart, recomandată copiilor de peste 3 ani.

Spectacolul reprezintă debutul pe scena Sălii UnderGrant a unei echipe tinere de creație formată din dirijorul Răzvan Apetrei, regizoarea Irina Crăiță și scenografele Bianca și Sabina Veșteman.

Lista premierelor din luna septembrie continuă cu spectacolul „Lumea păpușilor” după baletul clasic „Coppelia”, cu un libret scris de Charles-Louis-Étienne Nuitter și pus în scenă prima oară la Opera din Paris, în 1870. La București, spectacolul, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, se va juca începând cu 22 septembrie, în Sala Mare.

Salonul Mozart își așteaptă micii spectatori într-un spațiu renovat, cu îmbunătățiri realizate pe măsura nevoilor publicului tânăr. Pe 16 și 17 septembrie copiii sunt invitați la „Salonul de scenografie”, un atelier interactiv în care cei mici descoperă secretele creării unui spectacol sub îndrumarea scenografei Bogdana Pascal, iar apoi se vor întâlni cu „Directorul de teatru”, o punere în scenă ingenioasă după opera omonimă a lui W. A. Mozart, semnată de regizorul Cristian Mihăilescu. După spectacolele din weekend va continua programul de mare succes „În spatele cortinei”, care va fi îmbogățit cu mai multe puncte de atracție și mai mulți ghizi din personalul Operei Comice pentru Copii.

Părinții pot achiziționa abonamente pentru întreaga stagiune a Operei Comice pentru Copii, care cuprind locul asigurat la 10 reprezentații și un puzzle sau un program de sală la spectacole. Cei care cumpără abonamente primesc cadou intrări la evenimentele din Sala UnderGrant și Salonul Mozart, un tur în spatele cortinei și intrarea la o Gală a Operei Comice pentru Copii.

Amănunte despre toate cele 45 de titluri programate până la finalul stagiunii, plus alte detalii interesante puteți găsi pe site-ul instituției, www.operacomica.ro, pe pagina de Facebook sau pe aplicația OCC.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 400 de reprezentații, dintre care 16 premiere.

scrisă  d  
sursa: psnews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Is this The end? Australian inventor creates a special character - Ћ - to replace English language's most common word

It is the most commonly used word in the English language. But, if an Australian restaurateur has his way, our use of 'the' could be about to change forever. Paul Mathis, from Melbourne, has designed the letter 'Ћ' as a replacement for 'the'. Idea: Paul Mathis, from Melbourne, has designed the symbol above as a replacement for 'the'. This is a scene from a promotional video   The businessman is now lobbying Apple asking to promote his app, which features the character in its iTunes store. In an interview with The Sydney Morning Herald, he said: 'The word "and" is only the fifth-most used word in English and it has its own symbol – the ampersand. 'Isn’t it time we accorded the same respect to "the"?' As reported by The Telegraph, Mr Mathis, who has opened more than 20 restaurants and hotels across Australia, has invested AUS $38,000 (£23,500) in the new app. But despite his optimism, it has s...

Engleza și franceza în dialect oltenesc. Greșeli monumentale pentru străinii care vin la Brâncuși

Foto: Radu Ciocoiu/Facebook via adevarul.ro Turiștii străini care ajung în Gorj ar face bine să citească Wikipedia  înainte. Și asta pentru că panourile informative și cărțile poștale despre Ansamblul Monumental „Constantin Brâncuși” conțin mari greșeli de traducere. În Târgu Jiu, turiștii pot cumpăra de la Centrul de Informare Turistică Brâncuși vederi cu marile opere ale sculptorului român: Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor, Masa Tăcerii. Numai că traducătorii gorjeni au reușit teribila „performanță” de a greși două dintre numele acestor monumente: – numele în franceză al Coloanei Infinitului este „LA COLO N E SANS FIN” (varianta corectă este „LA COLO NN E SANS FIN” ); – numele în franceză al Mesei Tăcerii este „LA TABLE DU SIL A NCE” (varianta corectă este „LA TABLE DU SIL E NCE” . „Este foarte probabil ca denumirile să fi fost traduse de oameni slab pregătiţi, care nu au consultat nici măcar un dicţionar şi s-au grăbit. ...