Treceți la conținutul principal

Opera Comică pentru Copii deschide stagiunea cu „Flautul fermecat”

Image result for Opera Comică pentru Copii 



Odată cu începerea anului școlar, Primăria Capitalei prin Opera Comică pentru Copii deschide stagiunea 2017-2018 și îi așteaptă pe cei mici cu spectacole îndrăgite din stagiunile trecute și cu premiere din toate genurile artistice. Astfel, în weekend-urile 9, 10 și 16, 17 septembrie cei mici sunt invitați la patru reprezentații ale operei „Flautul fermecat” de W. A. Mozart, la Sala Mare. Pe 16 și 17 septembrie, de la ora 18:30, respectiv 10:00 va avea loc premiera operei „Bastien și Bastienne” de W. A. Mozart, recomandată copiilor de peste 3 ani.

Spectacolul reprezintă debutul pe scena Sălii UnderGrant a unei echipe tinere de creație formată din dirijorul Răzvan Apetrei, regizoarea Irina Crăiță și scenografele Bianca și Sabina Veșteman.

Lista premierelor din luna septembrie continuă cu spectacolul „Lumea păpușilor” după baletul clasic „Coppelia”, cu un libret scris de Charles-Louis-Étienne Nuitter și pus în scenă prima oară la Opera din Paris, în 1870. La București, spectacolul, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, se va juca începând cu 22 septembrie, în Sala Mare.

Salonul Mozart își așteaptă micii spectatori într-un spațiu renovat, cu îmbunătățiri realizate pe măsura nevoilor publicului tânăr. Pe 16 și 17 septembrie copiii sunt invitați la „Salonul de scenografie”, un atelier interactiv în care cei mici descoperă secretele creării unui spectacol sub îndrumarea scenografei Bogdana Pascal, iar apoi se vor întâlni cu „Directorul de teatru”, o punere în scenă ingenioasă după opera omonimă a lui W. A. Mozart, semnată de regizorul Cristian Mihăilescu. După spectacolele din weekend va continua programul de mare succes „În spatele cortinei”, care va fi îmbogățit cu mai multe puncte de atracție și mai mulți ghizi din personalul Operei Comice pentru Copii.

Părinții pot achiziționa abonamente pentru întreaga stagiune a Operei Comice pentru Copii, care cuprind locul asigurat la 10 reprezentații și un puzzle sau un program de sală la spectacole. Cei care cumpără abonamente primesc cadou intrări la evenimentele din Sala UnderGrant și Salonul Mozart, un tur în spatele cortinei și intrarea la o Gală a Operei Comice pentru Copii.

Amănunte despre toate cele 45 de titluri programate până la finalul stagiunii, plus alte detalii interesante puteți găsi pe site-ul instituției, www.operacomica.ro, pe pagina de Facebook sau pe aplicația OCC.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 400 de reprezentații, dintre care 16 premiere.

scrisă  d  
sursa: psnews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu