Treceți la conținutul principal

Bob Dylan, primul interviu după câştigarea Nobelului

Bob Dylan, primul interviu după câştigarea Nobelului

Într-un interviu rar, acordat propriului său site bobdylan.com, poetul şi muzicianul Bob Dylan a recunoscut că este un fan al regretatei cântăreţe britanice Amy Winehouse, dar şi al versiunii cântată de Adele a melodiei „Make You Feel My Love”, informează BBC online.

Dylan a fost întrebat ce părere are despre faptul că melodia sa „Make You Feel My Love” este din nou la modă şi dacă vreuna dintre coverurile interpretate de Adele, Garth Brooks şi Billy Joel sunt pe placul său. "Da, toate mi-au plăcut", a spus Dylan. 

Artistul a mărturist şi care sunt noile sale preferinţe muzicale, printre artiştii săi preferaţi numărându-se Amy Winehouse. "Après al lui Iggy Pop este un album bun. Imelda May, îmi place. 
Valerie June, The Stereophonics. Îmi plac albumele lui Willie Nelson şi Norah Jones cu Wynton Marsalis, precum şi discul tribut pentru Ray Charles. Mi-a plăcut utimul album al lui Amy Winehouse.” Întrebat dacă era un fan al lui Amy Winehouse, muzicianul a răspuns: "Da, absolut. A fost ultimul individ autentic din preajmă." 

Referitor la ultimul său album „Triplicate”, pe care anumiţi specialişti lau denumit nostalgic, Bob Dylan nu a fost de acord cu aceştia:„Nostalgic? Nu, n-aş spune asta. Nu e necesar să te întorci în trecut său să-ţi fie dor de zilele frumoase de demult sau de amintiri preţioase despre ceea ce nu mai e. Un cântec precum Sentimental Journey este direct şi realist, aici şi acum.” Bob Dylan va lansa, la 31 martie, un nou material muzical: de data aceasta este vorba despre un triplu album care conţine melodii celebre, revizitate şi reinterpretate de Dylan, relatează Mediafax.

Cântăreţul şi poetul american Bob Dylan a primit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2016, însă nu a participat la ceremonia de acordare a distincţiei, care a avut loc pe 10 decembrie, la Stockholm, fapt care i-a atras o serie de critici. 

Dylan a primit Premiul Nobel pentru Literatură pentru crearea unor „noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane”, conform anunţului site-ul oficial al acestor prestigioase distincţii. Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale. 

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool, este considerată artista care a reuşit să crească din nou popularitatea muzicii "soul". Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reşedinţa ei din cartierul londonez Camden. 

Medicii legişti au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei "intoxicaţii cu alcool".

preluat de pe site-ul descopera.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu