Treceți la conținutul principal

O cercetătoare a descoperit răspunsul la marea întrebare: ''Cine a scris operele lui Shakespeare?''

Image result for shakespeare's worksÎn ciuda mai multor cercetători care pun la îndoială autenticitatea operelor lui Shakespeare, există dovezi care confirmă că operele au fost create de scriitorul englez.

William Shakespeare (1563 - 1616) a fost personajul ca a ajutat la crearea limbii moderne şi chiar după 400 de ani de la moartea sa rămâne înconjurat de mister.

Opera şi chiar existenţa sa a fost de-a lungul anilor pusă la îndoială de mulţi cercetători. Totuşi, există un cercetător de la libăria din Washington DC care susţine că ştie cine a fost Shakespeare.

Heather Wolfe este unul dintre experţii în manuscriptele engleze din perioada modernă timpurie şi este custode şi arhivist la Folger Shakespeare Library. Aceasta a dezvăluit pentru MailOnline că îşi construieşte argumentele pe baza dovezilor din documente.

Aşa a fost şi în acest caz, unde multitudinea de dovezi îl leagă pe gentlemanul din Stratford de dramaturgul londonez, nelăsând nicio urmă de îndoială autenticitatea operelor.

De asemenea, Dr. Wolfe a descoperit inscripţii noi care arătau stema acestuia din secolul al XVII-lea ceea ce aruncă o lumină asupra statutului său de gentleman. După cum menţionează cercetătoarea, „aceste dovezi ne ajută să fim mai aproape de omul însuşi.”

Profesorul James Shapiro, de la Universitatea Columbia, a dezvăluit pentru New York Times că Shakespeare din Stratford este acelaşi cu Shakespeare autorul.

O altă dovadă este cronica din 1615 a lui Edmund Howes, în care Shakespeare este descris ca fiind unul dintre cei mai mari poeţi şi un gentleman, lucru validat şi de descoperirea emblemei (un lucru specific pentru un gentleman).

Sursa: Daily Mail
scrisă de Alexandru Voiculescu 
preluare de pe site-ul descopera.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu