Treceți la conținutul principal

Florin Gheorghiţă: Fizicianul care vânează OZN-uri

Ieşeanul este primul cercetător care a scris despre fenomenele paranormale. Acesta a colecţionat sute de poze, mărturii ale existenţei OZN-urilor.

Specializat în fizică, Florin Gheorghiţă şi-a descoperit pasiunea pentru fenomenele paranormale imediat după finalizarea facultăţii. De profesie inginer şi specialist în proiectare, Florin Gheorghiţă a rămas marcat de un articol dintr-o revistă franceză denumită „Science et vie“.

„Mi-a atras atenţia un articol despre OZN şi, de atunci, am început documentarea deoarece nu concepeam ca anumite fenomene să rămână fără explicaţii“, ne-a spus cercetătorul. Acesta a început să exploreze fenomenele aerospaţiale neidentificate prin tehnica fotografică, dar şi problema raportului dintre tipurile de civilizaţii umană şi extraterestră.

Florin Gheorghiţă este al doilea român care a scris vreodată despre „enigmele din Galaxie“, într-o perioadă comunistă în care orice informaţie era considerată propagandă imperialistă. „Primul meu articol a fost publicat în 1969, într-o revistă din Anglia, denumită FSR. De la acest articol, mi-am atras o corespondenţă internaţională“, a spus el.

Recunoaştere mondială
La congresul internaţional din Barcelona, din anul 1978, toată sala a fost impresionată de cercetările lui Florin Gheorghiţă. El a ales să vorbească despre faptul că OZN-urile sunt corpuri care se bazează pe alte legi şi principii fizice. A prezentat 50 de diapozitive, fotografiile originale ale evenimentului de la Cluj. A învăţat dintr-un manual de liceu gramatica limbii spaniole pentru a face prezentarea pe înţelesul celor prezenţi.

„După ce am terminat prezentarea, toată sala, adică 200 de persoane din toată lumea s-au ridicat în picioare şi au strigat «Viva Romania», deoarece era pentru prima dată când explica cineva fenomenele OZN, după principiile fizicii“, a spus autorul. În următorul an a primit o invitaţie de la Academia de Ştiinţe de la Belgrad pentru a participa la Federaţia Internaţională de Astronautică din Iugoslavia. Prezenţa la congresele internaţionale, sau „farfuristice“, aşa cum le numeşte el, i-au adus o recunoaştere pe plan european, cel puţin, şi i-au oferit posibilitatea de a se documenta mai mult din revistele de specialitate din lume. A început să trimită articole în toată lumea. A publicat 24 de cărţi din 1973 până în 2009, a tradus în limba română alte şase cărţi şi a obţinut multe alte premii de care este prea modest să mai vorbească.

Profil
Născut: 24 august 1928, la Târgu Neamţ.
Studii: Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic din Iaşi, promoţia 1951. Familie: Căsătorit, are un copil.

Întrebări şi răspunsuri
Cum v-a influenţat perioada comunistă?
A fost greu să mă documentez în perioada comunistă şi mai ales să-mi public cărţile. A doua lucrare, „Enigme în Galaxie“ a fost ţinută ascunsă timp de patru ani în dulap deoarece directorului de atunci de la Junimea i-a fost frică să o publice. Mult mai târziu, directorul de la Cenzură i-a dat permisiunea să o publice.

Cum este percepută opera dumneavoastră de către ieşeni?
Lumea nu ştie lucrurile esenţiale despre corpurile cereşti. După o burtă mare de mâncare, băutură şi multă distracţie, unii nu au capacitatea să înţeleagă cum funcţionează spaţiul, timpul şi omul.

Ce-i place
Îi plac acele persoane care şi-au schimbat comportamentul şi modul de gândire sub impulsul cărţilor sale. Îşi iubeşte soţia care îi împărtăşeşte stilul de viaţă, îl înţelege şi îl sprijină în toate iniţiativele.

Ce nu-i place
Nu-i plac studiile realizate de cercetătorii din Statele Unite despre fenomenele paranormale deoarece folosesc fotografii trucate. Nu apreciază persoanele care au rămas în urmă cu evoluţia spirituală şi care refuză să se schimbe.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/iasi/iasi-florin-gheorghita-fizicianul-vaneaza-ozn-uri-portret-1_50ae5fd87c42d5a6639c2a6e/index.html

Cea mai recentă apariţie: 

Image result for Sufletele, ingerii si ce ne ascunde stiintaSufletele, îngerii şi ce ne ascunde ştiinţa



AUTOR: Florin Gheorghita
COLECTIE: HEXAGON.La limita cunoasterii


DOMENIU: La limita cunoasterii
ISBN: 978-973-46-6465-8
ANUL APARITIEI: 2017
NUMAR PAGINI: 240

Nu sintem nici pe departe singuri, iar fiintele nevazute aflate in preajma noastra au abilitati si cunostinte mult mai avansate decit noi si doresc sa ni le impartaseasca – tot ce trebuie sa facem e sa fim receptivi si sa descifram semnalele pe care ni le trimit. Astfel pot fi explicate multe miracole, dar si ajutoarele ori pedepsele divine de care avem parte. Acestea au la baza alte legi ale fizicii, in legatura cu care cercetatorii sint deocamdata reticenti. Bogat ilustrat cu fotografii, volumul face primul pas spre cunoasterea acestei stiinte avansate si spre entitatile dezvoltate care o aplica de milenii.

Din cuprins:
Tainuiri versus dezvaluiri • Fiintele intrupate au si corpuri invizibile! • Apropiata lume a sufletelor • Incursiuni in „Lumea de Dincolo” • „Fratii buni” si „fratii rai” din invizibil • Imagini din lumea ingerilor • Aurele colorate • Beneficele emisii invizibile

Alte lucrări publicate:
  • Enigme în Galaxie
  • Revenirea zeilor
  • Taine primordiale
  • Lumi invizibile
  • Veghetorii Terrei
  • Kombucha ciuperca miraculoasa
  • Nevăzuții de lângă noi
  • Lumea de dincolo
  • Karma Taina reîncarnării
  • Dezvăluiri din invizibil
  • Fenomenul Valentina
  • OZN eterice
  • Straniile inteligente unvizibile
  • Seniorii cosmosului
  • Karma si taina reincarnarii 
si altele.
 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu