Treceți la conținutul principal

TOP 10. Cărţi şi autori din toate timpurile

Image result for top 10 booksCei care au votat sunt 125 de autori celebri, iar listele lor figurează în cartea "The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books",scrisă pentru uzul cititorilor,potrivit brainpickings.com.

Tolstoi este mai bine cotat în top decât Shakespeare.

În cartea "The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books" 125 dintre cei mai mari scriitori britanici şi americani moderni, printre care Norman Mailer, Ann Patchett, Jonathan Franzen, Claire Messud şi Joyce Carol Oates sunt rugaţi să ofere o listă, un clasament, în ordine, a cărţilor pe care le consideră cele mai bune opere de ficţiune ale tuturor timpurilor, romane, colecţii de poveşti, piese de teatru sau poezii.

Top 10 Cărţi ale Secolului 20

"Lolita" de Vladimir Nabokov
"Marele Gatsby" de F. Scott Fitzgerald
"În căutarea timpului pierdut" de Marcel Proust
"Ulise" de James Joyce
"Oamenii din Dublin" de James Joyce
"Un veac de singurătate" de Gabriel Garcia Marquez
"Zgomotul şi furia" de William Faulkner
"Spre far" de Virginia Woolf
"Integrala prozei scurte" de Flannery O’Connor
"Foc palid" de Vladimir Nabokov

Top 10 cărţi Secolul 19
"Anna Karenina" de Lev Tolstoi
"Madame Bovary" de Gustave Flaubert
"Război şi pace" de Lev Tolstoi
"Aventurile lui Huckleberry Finn" de Mark Twain
"Povestiri" de Anton Cehov
"Middlemarch" de George Eliot
"Moby Dick" de Herman Melville
"Marile Speranţe" de Charles Dickens
"Crimă şi pedeapsă" de Feodor Dostoievski
"Emma" de Jane Austen


Mai multe detalii despre liste, aici.

scrisă de Monica Stoica
Sursa: Mediafax

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu