Treceți la conținutul principal

Ion Caramitru, un nou mandat de director la TNB: Proiectul de management a obtinut nota 9,95

Image result for teatrul national bucuresti, ion caramitruActorul Ion Caramitru a obtinut un nou mandat la conducerea Teatrului National Bucuresti, iar potrivit unui anunt al Ministerului Culturii proiectul de management al institutiei bucurestene pentru urmatorii cinci ani a obtinut in urma concursului nota 9,95, informeaza Mediafax.

Potrivit unui ordin al Ministerului Culturii s-a aprobat "Caietul de obiective elaborat in vederea organizarii si desfasurarii analizei noului proiect de management al domnului Ion-Horia-Leonida Caramitru, manager al Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti", care a obtinut in urma evaluarii finale nota 9,95.

Gandit si redactat in stricta conformitate cu cerintele caietului de obiective aprobat de autoritate, proiectul asuma o experienta de 10 ani ca manager al Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti si propune o noua abordare, corespunzatoare unei noi etape a activitatii teatrului, se precizeaza in proiectul de management publicat pe site-ul oficial al TNB.

In proiectul de management se insista pe vocatia culturala polivalenta a institutiei bucurestene si pe metodele prin care cei de la conducere isi propun sa mentina nivelul artistic inalt cu care publicul este obisnuit. Printre proiecte se numara organizarea unei licitatii pentru amenajarea unor cafenele, a unei sali de expozitii si a unei librarii in incinta noii cladiri TNB, dar si initierea unui festival al teatrelor nationale si o asociatie a acestor institutii. Totodata, in proiect se precizeaza ca estimarea fondurilor alocate de Ministerul Culturii catre TNB nu sunt suficiente.

"Pentru perspectivele de dezvoltare a activitatii Teatrului National - care necesita o sporire, treptata, a personalului artistic si tehnico - administrativ, de la 500 la 850 - pana in 2021, precum si cresterea subventiei alocate, proportional cu realizarea sarcinilor prevazute in Caietul de obiective elaborat de autoritate, nu este datatoare de speranta estimarea fondurilor ce urmeaza sa fie alocate, pe surse si titluri de cheltuieli, de catre Ministerul Culturii, in perioada 2016 - 2019", se arata in proiectul de management.

"Data fiind importanta si amploarea activitatii Teatrului National, a publicului, din ce in ce mai numeros, care il frecventeaza, evolutia activitatii noastre depinde - intr-o proportie mult mai mare decat in cazul altor institutii publice de cultura si, mai cu seama, altor institutii de spectacol - de evolutiile politice, socio-economice si normativ - administrative de la nivel national, precum si de la nivelul Municipiului Bucuresti. In egala masura, realizarea vocatiei culturale polivalente a teatrului si concretizarea obiectivelor pe care ni le propunem prin prezentul Proiect de management depind, intr-o masura determinata, de sprijinul Ministerului Culturii prin initierea si sustinerea unui nou cadru normativ de organizare si functionare, alocarea resurselor financiare si asigurarea celor umane necesare desfasurarii activitatii noastre dedicate implinirii vocatiei culturale polivalente a Teatrului National", se mai arata in proiectul de management.

de V.M.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu