Treceți la conținutul principal

Un picnic nocturn cu soundtrack vienez – Vienna Summer Night Concert

Concert Viena_Keyvisual2016_mandatory
Dacă ești în căutare de evenimente în aer liber pentru ieșirile cu prietenii tăi, mai adaugă unul în calendarul tău de vară, care să fie cu multă voie bună, paturici și muzică clasică pe post de fundal pentru o carte bună.

Pe 26 mai, în Parcul Unirii, de la ora 21.15, se întâmplă Vienna Summer Night Concert. Adică un eveniment în premieră bucureșteană: o transmisiune live open-air din grădinile Palatului Schonbrunn.

Biroul de Turism al Vienei în colaborare cu Orchestra Filarmonică din Viena organizează un picnic nocturn dotat cu pături, dar și pelerine în caz de ploaie și nu-ți rămâne decât să închizi ochii și să te lași purtat de acordurile orchestrei.



Cum sună programul? Georges Bizet, Hector Berlioz, Francis Poulenc şi Maurice Ravel, sub conducerea dirijorală a lui Semyon Bychkov și cu participarea pianistelor Katia și Marielle Labèque.

Tot în Parcul Unirii, este liber la testat jocul muzical interactiv NAMADEUS, care face muzică din numele celor care îl joacă, transformându-l într-o interpretare originală a lui Mozart. Același joc va fi disponibil pentru prima oară pe 21 mai la Noaptea Muzeelor, în curtea Muzeului Național de Artă a României, iar în Parcul Unirii încă din 25 mai, ora 16.00.

Plus, ai șansa să câștigi și un premiu cool. Dacă participi la transmisiunea live, trebuie doar să împărtășești experiența ta din timpul concertului pe Instagram și Twitter sub hashtagul #viennaconcert. Marele premiu: o excursie pentru două persoane la Viena în perioada 29 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, care include zborul, cazarea într-un hotel de patru stele, cartele Vienna Card pentru transport intraurban, dar și o sesiune exclusivă Meet & Greet cu Orchestra Filarmonică din Viena în timpul repetițiilor pentru Concertul de Anul Nou.


Dacă aveai vreun dubiu că Viena este capitala europeană a muzicii, gândește-te doar că vei trăi sound-ul vienez în același timp cu alte 50 de orașe din întreaga lume, printre care și București. Un motiv bun pentru care #WeLoveVienna, nu?
Ne vedem pe 26 mai în Parcul Unirii la picnicul unei nopți de vară!
***
Vienna Summer Night Concert este o inițiativă a Biroului de Turism al Vienei în colaborare cu Orchestra Filarmonică din Viena și va avea loc pe 26 mai în Parcul Unirii din București, de la ora 21.15. Intrarea este liberă, iar organizatorii vor pune la dispoziție pături de picnic, dar și pelerine de ploaie. Mai multe informații despre eveniment sau despre Viena, capitala europeană a muzicii, găsiţi pe www.concert.vienna.info
Scris de

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu