Treceți la conținutul principal

Barierele lingvistice vor deveni istorie. Invenţia unui startup american va lua locul translatorilor

Produsul va costa iniţial 129 de dolari.
Startup-ul american Waverly Labs îşi propune să elimine toate barierele lingvistice existente. În acest sens, newyorkezii au inventat prima pereche de căşti ,,inteligente", care au capacitatea de a traduce în timp real conversaţiile dintre utilizatori. 
 
Produsul, denumit ,,Pilot", are forma unei căşti wireless obişnuite. El funcţionează fără conexiune la internet, cuvintele fiind traduse prin intermediul soft-ului care este prevăzut dispozitivul. 
 
 
Foto:waverlylabs.com
 
Pilot va fi lansat în cursul săptămânii viitoare, pe platforma Indiegogo, însă compania va începe livrările de-abia de anul viitor. Iniţial, dispozitivul va putea fi folosit pentru a traduce conversaţii în limbile engleză, spaniolă, franceză şi italiană. Reprezentanţii Waverly Labs spun că alte limbi vor fi disponibile în curând. Printre acestea: hindi, arabă şi limbile slave.
 
Trebuie menţionat faptul că producţia în masă a lui Pilot nu a fost încă începută. Cu toate acestea, compania spune că va dezvălui mai multe informaţii în această săptămână pe site-ul său. 
 
Sursa:youtube.com/Innovation Village
 
Până acum, detaliile tehnologice referitoare la modul în care funcţionează Pilot sunt destul de puţine. Se ştie doar că dispozitivul este capabil să funcţioneze fără o conexiune la internet, prin asocierea cu o aplicaţie disponibilă pe smartphone-uri.
 
Preţul de vânzare al unui dispozitiv de tip Pilot va fi între 249 şi 299 de dolari, însă dacă viitorii clienţi îşi vor rezerva câte un produs, îl vor putea cumpăra la preţul de 129 de dolari. 
 
 
Foto:waverlylabs.com
 
În fiecare ambalaj vor fi incluse câte două căşti, care vor putea permite desfăşurarea unei conversaţii între două persoane, în limbi diferite. Această variantă a dispozitivului funcţionează numai dacă ambii interlocutori îl poartă. Americanii de la Waverly Labs susţin că, în viitor, Pilot va putea traduce conversaţii indiferent de sursa al cărui semnal o interceptează. 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu