Treceți la conținutul principal

Originea a 5 cuvinte ''cool'' intrate recent în limbajul tinerilor

Majoritatea termenilor au fost preluaţi din limba engleză.

Fiecare dintre limbile vorbite în momentul de faţă se află într-o continuă schimbare. Un cuvânt considerat până ieri a fi ,,cool", astăzi poate părea desuet. Prin urmare, dacă dorim să ţinem pasul cu evoluţia termenilor ce apar în mod constant în limbajul nostru curent, este recomandat să aflăm care este semnificaţia lor. 

Noi vă propunem să aflaţi sensul câtorva dintre termenii preluaţi recent din limba engleză şi care sunt folosiţi, în principal, de către utilizatorii reţelelor de socializare:

,,Bae"
Reprezintă acronimul pentru ,,Before Anyone Else" (,,Înaintea oricui"). Nu se cunoaşte cu exactitate originea lui, însă prima apariţie oficială a cuvântului a fost cea din data de 11 august 2006, pe site-ul urbandictionary.com. La acea vreme, cititorii susţineau că termenul desemnează ,,o persoană iubită sau pe cineva apropiat". 
Foto:playbuzz.com

,,G.O.A.T."
Cuvântul reprezintă o abrevierea sintagmei ,,Gratest Of All Time" (,,Cel mai bun din toate timpurile"). Termenul a fost folosit pentru prima dată de rapper-ul LL Cool J, pentru a-şi intitula albumul lansat în anul 2000. 
LL Cool J (Foto:mtv.com)

,,YOLO"
Desemnează sintagma ,,You Only Live Once" (,,Trăieşti doar o singură dată"). Deşi a fost folosită iniţial, în anul 2004, de către atreprenorul american Adam Mesh pentru o colecţie vestimentară, expresia a devenit populară de-abia după 7 ani. În 2011, Drake, un artist de hip-hop din SUA, o menţiona în melodia ,,The Motto", al cărei videoclip a atras până în momentul de faţă numai puţin de 50 de milioane de vizualizări. 
Foto:yolorum.com

,,Turnt"
Înseamnă ,,beat". Cuvântul a apărut pentru prima dată pe site-ul Urban Dictionary, pe data de 2 august 2005. Termenul a fost făcut cunoscut de către rapperii Lupe Fiasco şi Lecrae, odată cu lansarea melodiilor ,,Turnt up" (2008) şi ,,I'm Turnt" (2014). 

,,Thirsty" 
Desemnează acea persoană care doreşte cu orice preţ să obţină atenţia celor din jur. Cuvântul a fost folosit pentru prima dată cu acest sens în anul 2007, în melodia rapper-ului american Soulja Boy, ,,She Thirsty".

traducere şi adaptare: Alin Motogna
preluare de pe: descopera.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu