Treceți la conținutul principal

Cele mai vândute titluri la ediția nr. 5 Final Frontier

Foto 2În week-end-ul 2-3 aprilie a avut loc ediția nr. 5 Final Frontier – singurul târg de carte SF & Fantasy din țară. Connect Hub a găzduit pentru două zile cei mai pasionați cititori ai genului, fani costumați în personajele preferate, sesiuni de board games, dar și ateliere creative și peste 20 de lansări de carte și evenimente cu scriitori.

Cei peste 1000 de vizitatori au ales de pe standurile expozaților mai ales ultimele noutăți editoriale și aparițiile cele mai proaspete. Iată listă celor mai vândute volume pentru fiecare editură:



Editura Nemira i-a atras pe cititori mai ales prin volumele Cei 100 de Kass Morgan, Mila 2.0 de Debra Driza, Regina Roșie de Victoria Aveyard, Prințul fractal de Hannu Rajaniemi, dar și prin noutățile pentru copii de la proaspăt apăruta Editură Nemi: Frumoasa Adormită și Fusul de Neil Gaiman, Frații Trapper în război de Geoff Rodkey, Bronto, un dinozaur neastâmpărat de Valentin Nicolau.

Cele mai vândute titluri de la Editura Paladin au fost Trezirea Leviatanului de James Corey, Elantris și Calea regilor de Brandon Sanderson și Mințile lui Billy Milligan de Daniel Keyes. La standul Editurii RAO vizitatorii s-au îndreptat spre romanul Gazda, de Stephenie Meyer și volumele scrise de Terry Pratchett și Anne Rice.


Millenium Books a mizat mai ales pe scriitori români, astfel încât în topul preferințelor s-au aflat Povestiri fantastice de Lucian Dragoș Bogdan, Secvență de zbor de Ioana Vișan și antologia grupului literar Secția 14, coordonată de Michael Haulică, Eroi fără voie. Tot un top al scriitorilor români a fost și la Editura Tritonic, format din Sub steaua infraroșie de Alexandru Lamba, Galaxia Sudică de Aurel Cărășel și Atavic de Liviu Surugiu.

Preferatele de la Editura Crux au fost Regatul sufletelor pierdute de Ana Maria Negrilă, Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște de Robert E. Howard și Cartea cu scoarțe de argint ferecate de Florin Pîtea.

În ceea ce privește volumele în limba engleză, la standul Books Express au fost căutate mai ales seriile World of Warcraft și Witcher, în timp ce pasionații de benzi desenate au ales de la HAC!BD noul roman al lui Marian Coman, Haiganul. Fluviul Șoaptelor.

Mai multe imagini de la târg și evenimente, AICI.

Scris de

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu