Treceți la conținutul principal

Plateste cu poezie cafeaua pe 21 martie!

Pentru al patrulea an consecutiv, poezia devine pentru o zi moneda de schimb. Julius Meinl invita si in acest an romanii pe 21 martie sa se alature campaniei-manifest Plateste cu poezie ce va avea loc in peste 200 de cafenele din toata tara.

Marca de cafea vieneza, a carei misiune este sa faca lumea mai buna prin intermediul poeziei, ii provoaca si in acest an pe romani sa isi descopere creativitatea, oferind cafea in schimbul versurilor. Astfel, pe 21 martie, in cele peste 200 de cafenele participante din toata tara, iubitorii de cafea si poezie sunt asteptati sa dea frau liber sentimentelor, lista locatiilor participante putand fi consultata AICI.

Anul trecut, campania-manifest lansata de Julius Meinl in octombrie 2013, in Romania, a reusit sa stranga peste 17.400 de poezii scrise de romani din peste 70 de orase din tara, toate acestea in schimbul cafelelor oferite in locatiile partenere.

Campania Plateste cu poezie se desfasoara la nivel global in peste 1300 de cafenele partenere Julius Meinl in 30 de tari din intreaga lume. Totodata, in misiunea sa de a inspira lumea prin intermediul poeziei, Robert Montgomery, artistul cunoscut ca fiind “Banksy al cuvintelor”, s-a alaturat manifesto-ului initiat de Julius Meinl si a devenit ambasadorul global oficial al campaniei Plateste cu o poezie. Alaturi de marca de cafea vieneza, prin intermediul billboard-urilor lui revolutionare, lupta pentru aceeasi misiune, aceea de a arata ca poezia poate face lumea mai buna.

“Imi place cum Plateste cu poezie ne face sa cautam in buzunarul libertatii, in care banii sunt inlocuiti de versuri. In loc sa foloseasca bancnote sau un card, oamenii pot da o alta valoare poeziei si o pot folosi ca o metoda alternativa de plata. Cred ca majoritatea oamenilor scriu versuri in adolescenta si uita de acest hobby la maturitate. Cu aceasta initiativa ii incurajam pe toti sa se reconecteze la vocea poetica interioara”, spune Robert despre campanie.

Plateste-cu-poezie-cafeaua-pe-21-martie4Robert Montgomery va folosi miile de poezii scrise de mana de Ziua Internationala a Poeziei pentru a crea o noua opera de arta care isi propune sa demonstreze puterea poeziei.

“Julius Meinl este ambasadorul global al culturii cafenelelor vieneze si, pentru noi, poezia reprezinta esenta si sufletul acestei culturi. Versurile aduc oamenii mai aproape si ii inspira, la fel cum facea cu poetii de alta data in cafenelele vieneze. Astazi, dorim sa contribuim activ la a inspira oamenii si la a aduce mai multa poezie in lume. Aceasta initiativa globala ne permite sa realizam acest lucru pentru ca poezia este o limba ce poate fi inteleasa in toata lumea “, crede Marcel Löffler, CEO Julius Meinl.

scrisă de  
sursa: tabu.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu