Treceți la conținutul principal

Obiceiurile ciudate ale unor scriitori faimoşi

Image result for funny habitsCreativitatea şi inspiraţia se pot lăsa de multe ori aşteptate, marii scriitori nefiind nici ei scutiţi de blocaje, pe care le depăşeau în diferite moduri. Unii scriau doar întinşi în pat, în timp ce alţii aveau nevoie de băutură pentru a aşterne cuvintele pe foaia de hârtie.

Vă prezentăm în continuare unele obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimosi, precum Charles Dickens, George Orwell sau Virginia Woolf.

Pentru scriitori precum Mark Twain, Marcel Proust, George Orwell si Edith Wharton, patul devenea birou, aceştia preferând să scrie în timp ce stăteau întinşi.


La cealaltă extremă, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Philip Roth, Lewis Carroll sau Virginia Woolf alegeau să scrie doar stând în picioare. Mulţi scriau chiar şi la maşina de scris stând în picioare.

Sunt alţi autori care au dus creativitatea la alt nivel, folosind mai multe culori atunci când scriau. De exemplu, Alexandre Dumas avea o ordine foarte clară în privinţa culorii folosite. Acesta scria cu roz volumele non-ficţiune, cu albastru romanele de ficţiune şi cu galben poeziile.

Şi Virginia Woolf folosea cerneală diferită, optând pentru nuanţe precum verde, violet sau albastru. Violet era culoarea sa favorită, dar o folosea doar pentru a scrie scrisori.

Lui William Faulkner i-a placut atât de mult să bea în timp ce scrie, încât pe mormântul său se află două sticle de Jack Daniels şi Mint Julep.

A bea cafea este ceva normal, asta dacă nu bei 40-50 de ceşti pe zi aşa cum făcea Honore de Balzac care credea că doar aşa va putea scrie.

Dan Brown, autorul celebrului roman "Codul lui Da Vinci", stă cu capul în jos atunci când întâmpină probleme de creativitatea. El a recunoscut acest lucru, menţionând că îl ajută să se relaxeze şi să se concentreze mai bine. De asemenea, el ţine o clepsidră pe birou care funcţionează ca un memento, o dată pe oră ridicându-se de pe scaun şi întinzându-se pentru a-şi relaxa muşchii.

Victor Hugo ducea totul la un alt nivel. Când avea termene limita, el cerea unui angajat al său să îi ia toate hainele din casă. În acest fel se asigura că nu va putea să iasă din casă, ci se va concentra la scris, scrie Buzzle.com.

scrisă de Diana Bahrin
sursa: gandul.info 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu