Treceți la conținutul principal

TOPUL celor mai furate cărţi din librării în anul 2015

Imagini pentru empty bookshelvesFie că nu au bani suficienţi să îşi achiziţioneze titlurile preferate, fie că vor să pună bazele unei afaceri profitabile, hoţii de cărţi nu s-au sfiit nici în 2015 să pună la încercare vigilenţa librarilor.

Volumele "Cronică de Cotroceni", de Adriana Săftoiu, "Pas cu pas", de Klaus Iohannis, şi cele din seria "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey", de E. L. James, se numără printre cele mai furate cărţi din librării în anul 2015.

Deşi cele mai multe librării au implementat sisteme de securitate solide, care "le dau bătăi de cap" hoţilor, se pare că, la sfârşit de an, tot mai apar minusuri în inventar. În 2015, cei care "au uitat" să plătească cărţile luate din librării au avut gusturi variate. Astfel, nu doar cărţile de beletristică au reprezentat o atracţie pentru hoţii de volume, dar şi cele de medicină şi drept.

Cele mai furate cărţi din librăriile Humanitas sunt şi cele mai vândute, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii companiei. Astfel, în topul celor mai furate cărţi din anul 2015 sunt incluse bestsellerurile "Solenoid", de Mircea Cărtărescu, "Cum s-a românizat România", de Lucian Boia, "Laur", de Evgheni Vodolazkin, "Adulter", de Paulo Coelho, şi "Jurnalul unui puşti"', de Jeff Kinney.

În plus, printre titlurile care constituie minusuri de inventar se numără volumele de medicină şi drept, pe care hoţii de cărţi le vând studenţilor şi în anticariate, au mai spus reprezentanţii librăriilor Humanitas.

Totodată, aceştia au menţionat că îmbunătăţirea sistemelor de securitate din magazinele de profil, cu camere de luat vederi şi alte măsuri tehnice, precum şi vigilenţa librarilor au scăzut simţitor numărul acestor furturi din librăriile Humanitas.

În ceea ce priveşte reţeaua de librării Diverta, pe primul loc în topul celor mai furate cărţi se situează "Cronică de Cotroceni", de Adriana Săftoiu, urmată de cartea "Pas cu pas", scrisă de preşedintele Klaus Iohannis. Pe următoarele poziţii în top se situează "Insurgent", al doilea volum din seria "Divergent", scrisă de Veronica Roth, "Cincizeci de umbre ale lui Grey", de E. L. James, şi "40 de zile", de Chris Simion.

Clasamentul este completat de "Suge-o, Ramona!", de Andrei Ciobanu, "Fluturi" (2 volume), de Irina Binder, "Cum s-a românizat România", de Lucian Boia, "Cincizeci de umbre întunecate", de E. L. James, şi "Raţiune şi simţire", de Jane Austen.

Sursa: Mediafax

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu