Treceți la conținutul principal

Masterat in strainatate: Din 2016, studentii romani isi pot finanta studiile de masterat in Marea Britanie prin imprumut acordat de guvernul britanic

Image result for studii in marea britanieIncepand din toamna lui 2016, studentii romani pot sa isi faca masteratul in Marea Britanie, program de studii pe care si-l pot finanta printr-un imprumut acordat de guvernul britanic. Concret, s-a aprobat acordarea de imprumuturi si pentru programele postuniversitare sau de MBA pentru studentii romani, anunta compania de consultanta educationala IntegralEdu, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Daca pana acum tinerii puteau accesa aceste imprumuturi doar pentru studiile universitare, acum studentii romani pot cere imprumuturi si pentru studiile postuniversitare. Potrivit informatiilor IntegralEdu, programele de master sunt cuprinse intre 4.000 si 35.000 de lire sterline pe an, pentru universitatile din Marea Britanie.

Ce presupune un imprumut

Valoarea maxima a unui imprumut pentru studii postuniversitare in Marea Britanie este de 10.000 de lire sterline si este valabila pentru toate programele si formele de invatamant.

Cine poate accesa imprumutul guvernamental pentru studii postuniversitare in Marea Britanie: orice cetatean al tarilor membre UE, care a avut resedinta intr-un stat membru UE in ultimii trei ani, inainte de data de incepere a studiilor de master/MBA. Studentii eligibili pentru a accesa acest imprumut sunt cei cu varsta de pana la 60 de ani. Acest program include toate institutiile acreditate din Regatul Unit (Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord).

Ce presupune rambursarea unui imprumut si care este rata lunara

Rambursarea imprumutului incepe imediat dupa finalizarea studiilor, doar in conditiile in care absolventii depasesc un anumit prag de venit, explica IntegralEdu. Potrivit companiei de consultanta educationala, dobanda aferenta imprumutului se calculeaza la rata anuala a inflatiei in Marea Britanie plus 3%, iar rambursarea acestuia va incepe dupa aprilie 2019, pentru studentii anului universitar 2016 - 2017.

Returnarea imprumutului este conditionata de nivelul venitului obtinut dupa absolvire, iar in Marea Britanie venitul minim brut luat in considerare este de 21.000 de lire sterline. Rata lunara se calculeaza ca 9% din valoarea care depaseste pragul minim.

Spre exemplu, pentru cineva care castiga 21.500 de lire, rata lunara este de aproximativ 50 de lire. Finantatorul prezuma ca venitul celui are acceseaza imprumutul va creste in timp si va depasi pragul. Daca acest lucru nu se intampla timp de 35 de ani, atunci rambursarea imprumutului se va anula. Aplicantul va fi obligat sa transmita periodic informatii privind nivelul sau de venit, se arata in comunicatul remis HotNews.ro.

Pentru Romania, pragul minim al salariului anual brut de la care absolventul incepe returnarea imprumutului este de 12.600 lire sterline.

Ana Maria Papp, managerul departamentului de Studii Superioare la IntegralEdu Romania, a declarat ca "daca absolventul se intoarce si se angajeaza in Romania, acesta va incepe rambursarea imprumutului doar dupa ce va depasi un venit anual brut de 75.600 Ron (aprox. 12.600 lire sterline). Vor fi si cazuri in care studentii romani prezenti in Marea Britanie vor avea de returnat atat creditul pentru studiile universitare de licenta, cat si creditul pentru master sau MBA. In aceste situatii, rambursarea celor doua credite va fi comasata".

Aceasta a anuntat ca cei interesati pot sa afle detalii la World Education Fair - targ educational care se va desfasura in saptamana 20-27 Februarie 2016 in Bucuresti, Constanta si Craiova.

de R.P.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>