Treceți la conținutul principal

Un bărbat a devenit milionar după ce a studiat vieţile a 1.200 de oameni foarte bogaţi. A descoperit că toţi au un lucru în comun

Steve Siebold era un student sărac atunci când a început lungul şi greul drum spre îmbogăţire. A studiat vieţile la peste 1.200 de oameni de succes şi a descoprit că toţi aveau un lucru important în comun. 
 
În ultimii 30 de ani, Siebold le-a luat interviuri la peste 1.200 de persoane bogate şi a descoperit că toţi aveau un lucru în comun: se educau singuri prin lectură.

„Mergi în casa unei persoane bogate şi unul din primele lucruri pe care le vei sesiza este o bibliotecă cu cărţi pe care le-a folosit pentru a se educa pentru a avea mai mult succes”, a declarat Siebold, acum un speaker şi trainer cunoscut, autor al cărţii „How Rich People Think”. Printre clienţii lui se numără Volvo, Toyota, Philip Morris, Procter & Gamble şi Johnson & Johnson.

De exemplu, al treilea cel mai bogat om din lume, Warren Buffett, a declarat recent că petrece 80% din timpul în care lucrează citind. El a spus că atunci când şi-a început cariera de investitor citea până 600-750 de pagini pe zi. „Uite, nu citim opiniile altora, vrem să aflăm faptele şi apoi să gândim”, spunea el într-un interviu.

Printre autorii preferaţi ai miliardarului se numără Benjamin Graham, Philip Fisher, Jack Welch, John Bogle. După cum se vede, nu sunt autori de romane, ci experţi în management şi economie.
„Clasa mijlocie citeşte romane, tabloide şi reviste de divertisment”, subliniază Siebold.

Mai mult, un autor cunoscut a descoperit că doar 6% din persoanele foarte bogate din SUA se uită la reality-show-uri, pe când în cazul celor sărace procentul ajunge la 78%.

Bill Gates este un alt miliardar care citeşte foarte mult. El publică, pe site-ul Gatesnotes.com, o listă cu cărţile pe care le-a citit şi le recomandă.

de Adrian POPA
sursa: gandul.info 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu