Treceți la conținutul principal

Tinerii din rural provoacă schimbarea prin metode creative

Cafenea publică. Bibliotecă Vie. Teatru Forum. Dezbateri publice. Acestea sunt metodele creative prin care tinerii din Spanțov (Călărași), Valea Corbului (Argeș), Făcăeni (Ialomița) și Găujani (Giurgiu) adună idei și soluții din comunitate, pentru nevoile lor.  Ei vă invită să le fiți alături în Luna Interculturală, folosind metodele în 4 evenimente specifice, pentru a arăta care sunt problemele cu care se confruntă și a identifica soluții alături de comunitatea lor.


În urma celor 16 evenimente, ce se axează pe nevoile tinerilor, abandonul școlar, căsătoria timpurie,  educația și nevoia de modele pozitive din comunitate,  tinerii din cele patru comunități vor crea un plan de acțiuni, pe baza soluțiilor și resurselor descoperite, pe care îl vor prezenta autorităților locale.

Luna Interculturală este o activitate ce face parte din proiectul Împreună pentru comunitate, indiferent de etnie – tinerii din rural provoacă schimbarea și aduce în prim-plan tinerii din mediul rural, de etnie romă și neromă.

Despre metodele folosite

Biblioteca Vie pune în prim-plan oamenii și poveștile lor. Mai exact, oamenii devin cărți, se întâlnesc cu publicul, iar fiecare cititor poate să își aleagă pe rând câte o carte. Această metodă are în vedere conștientizarea stereotipurilor și prejudecăților cu care fiecare dintre noi se poate confrunta.

Teatrul Forum este un tip de teatru al oprimaților. Această formă de teatru este un mijloc de împuternicire și rezolvare a problemelor, în special pentru că publicul este implicat în „piesa” jucată.
Ei pot urca pe scenă pentru a înlocui unul dintre personaje și a juca „rolul” diferit, oferind soluții.

Cafeneaua Publică este o metodă de dezbatere și consultare prin care participanții sunt implicați în găsirea unor răspunsuri pe anumite teme, pas cu pas. Aceștia sunt așezați la mese, fiecare masă având o temă dată și o gazdă. După un anumit timp, prin rotație, participanții trec de la o masă la alta, discutând astfel toate temele din „cafenea” și propunând soluțiile pe care ei le cred potrivite.

Scris de

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu