Treceți la conținutul principal

Sotron. Targ de carti, jocuri si distractie editia a II-a, 29 -31 mai, la Iasi



Sotron 2015
Foto: Afis
 
Muzeul Literaturii Romane Iasi organizează în perioada 29 -31 mai 2015 cea de a II-a ediție a Șotronului. Târg de cărți, jocuri și distracții. Evenimentul se va desfășura în grădina Casei Pogor și pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în intervalul orar 12:00-22:00, având drept public țintă copiii și adolescenții, dar și părinții interesați de activități cultural-educative interactive.

Programul este compus dintr-o suită de evenimente și activități: târg de carte, ateliere creative și practice, piese de teatru, concerte, expoziții, campionate de șotroane cu premii, workshop-uri de interviuri și fotografii de portret, board games, cluburi de conversație în diverse limbi străine, concurs de kendama, ateliere de slackline, activități sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de învățat mersul pe bicicletă), vizionări de basme etc. Participarea este gratuită la oricare dintre activități. Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro .


Totdată, în cadrul evenimentului va fi inaugurate o pictură 3D interactivă cu tema ȘOTRON, proiect sprijinit de National Paints România și realizat de o echipă formată din zece studenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității „George Enescu” din Iași, coordonați de Silviu Teodor-Stanciu, doctorand în cadrul aceleași instituții.  


În Muzeul „Vasile Pogor” va putea fi vizitată expoziția „Grafism”, iar la parter va fi montat un  sistem de aplicații multimedia care cuprinde sisteme de proiecție interactive, sistem de realitate augmentată, joculețe educative interactive și aplicații pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare ieșene.


Programul bogat al evenimentului Șotron.Târg de cărți, jocuri și distracții este posibil datorită implicării instituțiilor culturale și educative din Iași, artiștilor ieșeni, organizațiilor de tineret, care au dezvoltat programe interactive în cadrul evenimentului.


Ediția din 2014 a Șotron.Târg de cărți, jocuri și distracții a fost, de asemenea, primită cu entuziasm și s-a bucurat de participarea a peste 2.000 de copii și adolescenți. 

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu