Treceți la conținutul principal

A sosit TIMPUL! Revista TIMPUL.



Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 193, din aprilie 2015.

Urmăriți TIMPUL și în online: https://www.facebook.com/RevistaTimpul.ro sau www.revistatimpul.ro.
 
Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii aprilie 2015. Nr. 193 al revistei va fi disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. On line, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.
În editorialul din acest număr, Daniel Șandru scrie despre „Timpul filmului românesc”. În paginile de actualitate, coordonate de Andrei Giurgia, aflați detalii despre Festivalul Serile Filmului Românesc TIMPUL, un eveniment dedicat cinefililor, care va avea loc în perioada 6-10 mai 2015, la Iași.
Paginile Polis, coordonate de Sorin Bocancea, conțin dezbaterea unui subiect actual: telejustiția. Opiniile sunt semnate de Mălin Boț, Florin Chiriac, Cristi Dănileț, Lucian Dîrdală și Dan Pavel. Geoge Bondor coordonează paginile de filosofie care au ca temă generală de discuție conceptele interculturale în filosofie românească. Articolele sunt semnate de Constantin Aslam, Viorel Cernica, Cornel-Florin Moraru și Oana Camelia Șerban.
În secțiunea Literatură, puteți citi poeme de Cristina-Monica Moldoveanu, Vlad A. Gheorghiu și Emil Brumaru, dar și o traducere a unei poezii de Alfred Jarry, realizată de Șerban Foarță.
Paginile 12-13 sunt rezervate unui interviu realizat de Marius Pârciu cu Florin Coșuleț, actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.
Cronicile de la pagina 16 sunt adresate atât iubitorilor de teatru, cât și cinefililor. Angelo Mitchievici semnează cronica filmului „Aferim”, iar Dana Țabrea scrie despre piesa „Lumi posibile”, de John Mighton, pusă în scenă de regizorul Theodor Cristian Popescu la Iași, Teatrul Fix.
În secțiunea Exclusiv, citiți o poveste cu Tom Banwell, pălării, păpuși și Steampunk, semnată Adina Scutelnicu.
În Agora, Radu Vancu vorbește despre moravurile literare autohtone și despre copilăriile domnului Răzvan Voncu.
Numărul 193 al revistei TIMPUL conține și alte articole semnate, printre alții, de: Claudiu Komartin, Alexandru Vakulovski, Emanuel Copilaș, Maria Bilașevschi, Daniel Cristea-Enache, Roxana Patraș, Bogdan Călinescu, Mioara Anton, Theodora Manea, Dan Pavel, Cătălin Mihuleac, Dragoș Dascălu sau Mircea Gheorghe.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu