Treceți la conținutul principal

Eric Schmidt, presedinte executiv al Google: Internetul va disparea. Se naste o lume puternic personalizata, interactiva si extrem de interesanta


Internetul va disparea, cel putin in modul in care il cunoastem acum, a spus la Forumul Economic de la Davos, Eric Schmidt, presedintele executiv Google. Internetul se va schimba enorm si va fi prezent in orice aspect al vietii noastre, Vor aparea noi platforme tehnologice despre care acum nici nu banuim, iar aplicatiile mobile vor aduce schimbari incredibile, mai spune Schmidt, citat de Hollywood Reporter.

La sfarsitul unui set de discutii la Forumul Economic Mondial de la Davos, Eric Schmidt a fost intrebat despre predictia lui cu privire la viitorul internet-ului, iar raspunsul sau a fost surprinzator. "Voi raspunde foarte simplu ca Internetul va disparea", a spus Schmidt.

"Vor fi atat de multe adrese IP, atat de multe terminale, senzori, lucruri purtabile, aparate cu care vom interactiona, incat nici nu veti mai simti internetul", a explicat el. "Va fi tot timpul parte a vietii noastre. Imaginati-va ca intrati intr-o camera, iar acea incapere este una dinamica si, cu permisiunea dumneavoastra, veti putea interactiona cu tot ce se intampla in camera"

Schmidt a conchis: Apare o lume puternic personalizata, foarte interactiva si desoebit de interesanta".

La inceputul dezbaterii, Schmidt fusese intrebat si despre problema abuzuuil de pozitie dominanta al Google care are un lung litigiu cu Comisia Europeana pe partea de internet search, Parlamentul European cerand si o scindare a companiei.

Schmidt a dat un raspuns diplomatic, spunand ca apar multe platforme tehnologice puternice si se prefigureaza o reasezare a dominatiei diversilor lideri, datorita cresterii fantastice a aplicatiilor de smartphone. El spune ca aceste telefoane inteligente sunt practic super-computere care vor schimba infrastructura aplicatiilor intr-un mod pe care nu avem cum sa-l prognozam "Consider ca in acest punct vorbim de o piata total deschisa"

Intrebat despre recenta calatorie in Coreea de Nord, Schmidt a declarat ca tara are multe conexiuni la Internet prin intermediul smartphone-urilor, dar nu exista roaming, iar accesul la internet este "puternic supravegheat.", ceea ce dauneaza tarii si indivizilor. 


de Vlad Barza     HotNews.ro
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu