Treceți la conținutul principal

Idei de cadouri pentru Crăciun! – partea a-II-a :)


butoni camasaButoni pentru cămașă
Dacă bărbații din viața ta sunt cititori înrăiți, dar și iubitori de modă, alegând pentru ei o pereche de butoni pentru cămașă cu temă literară împuști doi iepuri dintr-un singur foc.
Disponibili aici etsy.com
Și aici etsy.com




ceainice 






Ceainice literare
Puțini cititori nu își însoțesc lecturile cu o ceașcă de cafea, ceai sau ciocolată caldă. Dacă ai un prieten îndrăgostit de ceaiuri și romane, îi poți oferi cu încredere în dar un ceainic sculptat sub forma unui teanc de cărți.
Disponibil aici etsy.com






dictionar electronicDicționar electronic
Dacă cititorul din viața ta a început să parcurgă romanele favorite în limbile originale, va avea cu siguranță nevoie de un mic ajutor. Și pentru că nimeni nu mai are acum răbdare să stea să răsfoiască dicționare grele iar accesul la Internet poate fi uneori limitat, un dicționar electronic reprezintă o idee grozavă. Pur și simplu scanezi cuvântul necunoscut, iar definiția sa îți apare pe ecranul micuțului gadget.
Disponibil aici hammacher.com






farfuriiFarfurii 
Poate că un set de farfurii sună mai degrabă a cadou pentru vreo mătușă îndepărtată, o cunoștință nouă care și-a cumpărat o locuință sau pentru un cuplu proaspăt căsătorit. Neatrăgător și impersonal, nu-i așa? Însă dacă farfuriile au forma unor cărți, lucrurile se schimbă total. Poți fii sigur că orice masă va deveni o adevărată plăcere pentru pasionatul de lectură căruia îi vei face un astfel de cadou.
Disponibil aici gonereading.com




lampa-semn carteLampă - semn de carte
Am mai prezentat și altădată astfel de lămpi care se aprind când ridici cartea de pe ele și se sting atunci când o așezi înapoi, funcționând în același timp și ca semne de carte. Însă cum am descoperit aceste modele noi, nu mă puteam abține să nu vi le arăt și vouă.
Disponibil aici theliterarygiftcompany.com
Sau aici lfla.org




pandantiv 




Pandantiv
Bijuteriile „literare” sunt un alt cadou interesant pentru iubitorii de lectură, mai ales că în ultima vreme gama este din ce în ce mai variată. Mie mi-a plăcut pandantivul sub formă de bibliotecă.
Sursa: imgfave.com

perna





Pernă
O pernă sub forma unei cărți este accesoriul ideal pentru colțul de lectură pe care ni-l dorim cât mai călduros, confortabil și prietenos. Poți alege și între mai multe variante de titluri, în funcție de preferințe.
Disponibil aici thinkgeek.com



suport cartiSuport de cărți
Pentru că volumele de pe rafturile umplute doar pe jumătate din bibliotecă au mereu nevoie de câte o greutate care să le mențină în poziția care trebuie. În loc să așezi vreun bibelou ciudat, cum ar fi să ai un suport special care să îți și aducă zâmbetul pe buze de fiecare data când îl privești sau care să îți amintească de povestea ta preferată? Sau în care să te regăsești mereu? Pentru că toți cititorii au gândit probabil la un moment dat: „So many books, so little time”
Disponibil aici presentindicative.com
Si aici etsy.com


tatuaje temporare 






Tatuaje temporare
Pentru cititorii rebeli sau pentru cei indeciși, un tatuaj temporar ar putea fi un cadou perfect. Iar dacă tatuajul este unul literar, cu siguranță va fi nerăbdător să îl încerce.
Disponibil aici litographs.com
Sau aici etsy.com








vazeVaze
Lectura poate fi asociată în general cu o mulțime de elemente plăcute: ceaiuri aromate, mâncăruri delicioase, prăjiturele, colțuri de citit irezistibile, bijuterii, etc. Așa că de ce nu am pune laolaltă și florile? Dacă ai o prietenă ce iubește în aceeași măsură cărțile și florile, oferă-i o vază sub formă de carte care poate juca și rol de bookend în biblioteca sa.
Disponibil aici elizabethsembellishments.com




Scris de  
sursa: bookblog.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu