Treceți la conținutul principal

Scriitorii Sebastian A. Corn, Dănuț Ungureanu și Marian Truță, câștigătorii Premiilor Naționale "Ion Hobana"

Scriitorii Sebastian A. Corn, Dănuț Ungureanu și Marian Truță sunt laureații ediției din acest an a Premiilor Naționale SRSFF "Ion Hobana", acordate celor mai bune cărți din genurile Science Fiction și Fantasy, apărute în anul 2013. 

Scriitorul Ion Hobana, la decernarea premiilor pe anul 2007 ale Asociației Scriitorilor București
Foto: (c) VIOREL LĂZĂRESCU/AGERPRES ARHIVĂ 

"Premiile care poartă numele regretatului scriitor Ion Hobana se acordă celor mai bune cărți de gen din anul precedent și unor personalități ale genului pentru 'Opera Omnia'. Anul acesta, am decis să oferim doar premiile "Ion Hobana" scriitorilor Sebastian A. Corn, Dănuț Ungureanu și Marian Truță", a declarat, pentru AGERPRES, Horia Gârbea, președintele Asociației Scriitorilor București.

Printre laureații edițiilor precedente, se numără Gheorghe Săsărman, Mircea Oprița, Liviu Radu, Cristian Mihail Teodorescu.

În deschiderea evenimentului, găzduit de Institutul Cultural Român, a avut loc cea de-a cincea ediție a Colocviului Național de Literatură SF și Fantasy.

Colocviul a fost organizat de filialele Uniunii Scriitorilor București-Dramaturgie și București-Proză, în colaborare cu Societatea Română de SF și Fantasy (SRSFF).

"Este un proiect la care am ținut foarte mult și, de fiecare dată, am beneficiat de sprijinul Ministerului Culturii, care a asigurat finanțare pentru manifestare, ca și pentru Premiile "Ion Hobana", care se acordă cu acest prilej în memoria regretatului corifeu al domeniului, Ion Hobana, colegul nostru de la filiala București.(...) Tema colocviului nostru de astăzi este 'Europa SF: locul ficțiunii speculative românești în domeniul imaginarului continental'. De fiecare dată lucrările și comunicările prezentate au fost publicate în revista Luceafărul de dimineață", a spus, sâmbătă, Horia Gârbea.

AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Vicențiu Purcărea)

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>