Treceți la conținutul principal

Începe Târgul de literatură intelectuală non-fiction de la Moscova


Începe Târgul de literatură intelectuală non-fiction de la Moscova
Aproximativ 300 de edituri mari şi mici, întreprinderi comerciale şi instituţii culturale din 13 ţări participă, începând cu 26 noiembrie, la cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de literatură intelectuală non-fiction de la Moscova.


Acesta este cel mai mare eveniment cultural din capitala rusă. Organizatorii vor oferi vizitatorilor o varietate largă de cărţi. Peste 500 de evenimente sunt programate să aibă loc în cadrul târgului: prezentări de carte, întâlniri între autori şi cititori, discuţii libere, precum şi o ceremonie de premiere a câştigătorilor mai multor premii literare.

Într-un interviu pentru Vocea Rusiei, Vitali Kogtev, purtătorul de cuvânt al Târgului de literatură intelectuală non-fiction, a spus: „Inteligenţa participanţilor a fost principalul criteriu de selecţie. Toate cererile de participare au fost examinate de un consiliu format din directori de edituri din Rusia. 

Factorul determinant l-a constituit oferta – literatură artistică, tehnică, pentru copii etc. Important este ca această literatură să corespundă statutului participanţilor laTârgul de literatură intelectuală. Nu au existat orice alte restricţii geografice”.

Printre participanţii la Non-fiction 2014 se numără: Austria, Belgia, Germania, Israel, Italia, Norvegia, Polonia, Rusia, SUA, Ucraina, Franța, Elveţia şi Japonia. Cei mai cunoscuţi scriitori contemporani din Rusia vor participa la diverse evenimente în cadrul târgului. De exemplu, soţia lui Aleksandr Soljeniţân, Natalia, va prezenta o nouă ediţie a romanului August 1914 de Aleksandr Soljeniţân,în contextul în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial.

Cu ocazia marcării în Rusia a Anului limbii şi literaturii germane, invitaţi de onoare vor fi „limba şi literatura germană”. Cele mai noi apariţii editoriale vor fi prezentate de Austria, Germania şi Elveţia.

În cadrul spaţiului dedicat gastronomiei, Târgul de luteratură intelectuală non-fiction 2014 propune un devărat maraton al mâncărurilor tradiţionale. Vor participa autori de cărţi de bucate, bucătari profesionişti, şefi de restaurante.

Pentru prima dată va fi prezentat un program dedicat ilustraţiilor. Vizitatorii vor avea ocazia să discute cu artistul japonez şi ilustrator de carte pentru copii Abe Hiroshi. El îşi va lansa cartea Cel care a văzut o vidră pe Amur şi va povesti despre călătoria sa pe fluviul Amur.

scrisă de Ludmila Saakian  

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>