Treceți la conținutul principal

Ultimele zile pentru înscrieri în concursul naţional de design de carte

La cererea unor edituri și pentru a prezenta publicului cât mai multe cărți frumoase, organizatorii Concursului național de design de carte, ediția a III-a oferă un răgaz suplimentar (de o săptămână) editurilor, graficienilor sau designerilor de carte din România și Republica Moldova. Astfel, perioada de înscriere pentru concurs s-a prelungit până pe data de 5 septembrie 2014. Până în prezent au fost primite un număr de 82 cărți care vor fi analizate din punctul de vedere al gradului de originalitate și inovație în conceptul editorial și al abordării designului de carte.
 
Jurizarea va avea loc în perioada 10-24 septembrie, iar juriul va selecta minimum 25 de cărţi frumoase care vor fi prezentate publicului într-o expoziţie itinerantă la Bucuresti, Frankfurt, Paris, Cluj-Napoca, Iaşi şi alte locuri. Toate cărţile selectate de juriu vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2015. 

Juriul din acest an va acorda următoarele distincții: Premiul I, Premiul II şi Premiul III, precum și premii speciale – Premiul pentru ilustraţie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru tânăr designer, Premiul pentru carte de artist (categorie specială cu lucrări jurizate separat). 

Fondul de premiere este de 5.000 de lei. Premiul pentru tânăr designer oferit de Institutul Cultural Roman constă în susținerea unei deplasări la Târgul Internaţional de Carte Salon du Livre, Paris 2015. Tânărul artist va fi unul dintre invitații Pavilionului României, în cadrul căruia va susține o prezentare a realizărilor sale în domeniul designului de carte.
 
Preşedintele juriului este Corinne Trovarelli, șef de producție în cadrul departamentului Cărți ilustrate al Editurii Flammarion, invitată în proiectul „Cele mai frumoase cărţi” prin sprijinul Institutului Francez din Bucureşti. 

Studiind la Ecole Estienne din Paris, Corinne Trovarelli lucrează în cadrul departamentului Cărți ilustrate al Editurii Flammarion din 2003, unde conduce o echipă de șapte specialiști. Diferitele domenii în care activează sunt: albume de artă, cărți practice și cărți pentru copii. În trecut a fost responsabil de producție pentru lanțul de magazine Le Printemps și jurnalist freelancer. A fost premiată în cadrul ”La Nuit du livre” în 2011 pentru albumul “Chefs d’oeuvre du Musée d’Orsay” și în 2012 pentru cartea-obiect “Paris Haute Couture”. Ceilalţi membri ai juriului sunt: Arina Stoenescu, Timotei Nădășan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihuleț și Mihaela Paraschivu.
 
Regulamentul care descrie condițiile de participare și formularul de înscriere pentru Concursul național de design de carte, ediția a III-a pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro
 
Proiect cultural finanțat de: Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri: Institutul Francez din București, UNARTE, Asociația Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Cultural Român, Galeria Posibilă, Clubul Ilustratorilor, Asociația Idioma, Cărtureşti, Global Mindscape, Arta Grafică, Agressione, Sappi, Asociația Da’ De Ce,
Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Observator cultural, Liternet, Dilema Veche, 24 FUN, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Agenţia de carte, Bookaholic, Librăria Kyralina, B24kids, Calendarul Magic, Copilul.ro, SuntPărinte.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu