Treceți la conținutul principal

Ce vârste au românii care cumpără cărţi în limba engleză

Peste o treime dintre românii care cumpără constant cărţi în limba engleză au vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, majoritatea fiind femei cu studii superioare, dispuse să cheltuiească lunar circa 100 de lei pe titlurile preferate, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Okian.ro, peste 30% dintre cumpărătorii fideli ai librăriei online fac parte din segmentul de vârstă 25 - 34 de ani, au studii superioare, venituri peste medie şi sunt, în majoritate, femei.

Aceştia sunt urmaţi îndeaproape de tinerii cu vârste între 18 şi 24 ani, cea mai mare parte amatori de literatură de ficţiune, dar şi de cărţi de business şi dezvoltare personală.

"În ciuda părerii generale cum că tinerii români nu citesc sau nu sunt interesaţi de literatură, profilul cititorului Okian demonstrează opusul. Generaţia de 18 - 34 de ani reprezintă clientul fidel de carte, care comandă şi cheltuie pe literatură cel puţin 100 de lei pe lună. Sunt cititori educaţi, cu gusturi bine definite, care ştiu exact ce gen şi titluri îşi doresc", a declarat Tudor Benga, CEO Okian.ro.

Potrivit acestuia, ficţiunea este cel mai căutat şi mai bine vândut gen literar, în special subgenuri precum ficţiune distopică, ce include celebra trilogie "Hunger Games", semnată de autoarea americană Suzanne Collins, şi ficţiune romantică, ce include, printre altele, titluri semnate de americanul John Green.

Comanda medie de carte se ridică la aproximativ 110 lei, fiind uşor mai mare în a doua parte a anului, noiembrie-decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a evenimentelor de e-commerce, precum Black Friday.

Okian realizează comerţ cu carte străină şi românească, fiind reprezentant al celui mai mare grup educaţional din lume, Pearson Education.

de Diana Parvulescu
sursa: mediafax.ro 
foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu