Treceți la conținutul principal

Îşi donează lucrările pentru a sprijini cauza copiilor abandonaţi


„ART FOR CHILDREN”, UN PROIECT EXCEPŢIONAL, REÎNVIE O VECHE TRADIŢIE FILANTROPICĂ DIN ROMÂNIA


Cei mai importanţi artişti contemporani ai României îşi donează lucrările pentru a sprijini cauza copiilor abandonaţi.

Asociaţia Generation Europe organizează marţi, 29 aprilie, ora 15:00 – la Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, intrarea din Piaţa Revoluţiei, conferinţa de presă pentru lansarea Art for Children, un proiect caritabil desfăşurat în parteneriat cu Artmark.

Gândit ca o serie de evenimente culturale ce vor culmina cu o licitaţie de artă exceptională, Art for Children reuneşte în premieră cei mai însemnaţi artişti contemporani ai României pentru a sprijini cauza copiilor dezavantajaţi din România.

Art for Children se bucură de sprijinul UNICEF şi al Băncii Naţionale a României.

O iniţiativă a Prinţesei Marina Sturdza

 

Marina Sturdza şi-a dedicat şi îşi dedică în continuare o bună parte din viaţa sa îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale copiilor dezavantajaţi din România şi din alte ţări, eforturile sale fiind recunoscute la nivel internaţional. În ultimii doi ani a lucrat la realizarea proiectului Art for Children împreună cu echipa sa de la Asociaţia Generation Europe România.
„Copiii sunt viitorul unei naţiuni. Ei sunt cei care vor modela România de mâine şi tot ei sunt cei care o vor plasa în contextul european şi global. Cultura bogată şi vibrantă este una dintre cele mai importante resurse ale României contemporane. Art for Children este o iniţiativă ce îşi propune să creeze o legătură între artişti şi copii, pentru a le asigura acestora din urmă un viitor în care să îşi poată atinge potenţialul real” declară Prinţesa Marina Sturdza.
ART FOR CHILDREN va fi un eveniment bienal în cadrul căruia artiştii români vor fi încurajaţi să creeze şi să doneze lucrări de artă în beneficiul exclusiv al copiilor, contribuind astfel la creşterea notorietăţii cauzei copiilor şi la strângerea de fonduri pentru programe pe termen lung ce au demonstrat că au rezultate excepţionale în acest domeniu. Evenimentul va susţine cele mai importante programe de protecţie a copilului, proiecte educaţionale şi vocaţionale, dar va contribui si la proiecte de promovare a prevenţiei abandonului şi de dezinstituţionalizare, instruire şi monitorizare.

Tema acestui an: ABANDONUL

Fiecare ediţie Art for Children va sprijini o cauză anume a copiilor din România. Pentru că în România de azi, din şase în şase ore un copil este abandonat într-o secţie de spital, pentru că 60 de mii de copii lăsaţi în grija statului au peste şase ani şi pentru aceştia nu există decât puţine cereri de adopţie, pentru că aproape o treime dintre copiii lăsaţi în grija statului sunt copii cu nevoi speciale, tema Art for Children 2014 este ABANDONUL.

O serie de evenimente culturale Art for Children

Iniţiativa Art for Children 2014 include mai multe evenimente culturale importante ce vor atrage atenţia publicului asupra problemei abandonului în România.

Pe data de 8 mai, ora 18:30 la Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, intrarea din Piaţa Revoluţiei, va avea loc o proiecţie specială de film în care vor fi prezentate în premieră cinci scurt-metraje de un minut realizate de cinci regizori cunoscuţi din România: Radu Jude, Anca Damian, Cătălin Leescu, Olivia Căciuleanu şi Bogdan Dumitrescu. Acesta este un proiect Filminute realizat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone.

Pe data de 12 mai, va avea loc vernisajul expoziţiei de artă, eveniment găzduit de Banca Naţională a României în Sala de Marmură.

Expoziţia va putea fi vizitată de publicul larg, în perioada 14-27 mai 2014, la sediul Artmark din Str. C.A. Rosetti, nr. 5. Astfel, cei care doresc să ni se alăture în acest proiect îşi vor putea alege lucrările pentru care vor participa la licitaţia de strângere de fonduri cu scop umanitar.

Seria de evenimente va culmina pe data de 28 mai cu o licitaţie de artă excepţională organizată de iniţiatorii proiectului şi găzduită de Banca Naţională a României.

Suma strânsă în urma acestei licitaţii va fi direcţionată anul acesta către trei organizaţii cu rezultate excepţionale în domeniul protecţiei copilului. Beneficiarii din acest an vor fi numiţi după criterii obiective şi rezultate marcante de către Asociaţia Generation Europe şi Prinţesa Marina Sturdza (în urma propriei experienţe de 15 ani dedicaţi activităţilor caritabile în România), cu consultarea UNICEF.
Francisc Chiuariu_Shade09_2011_ulei-cerneala tipografica pe backlit_80x120_foto_cr_Vlad Petri
Prietenii şi partenerii Art for Children 2014
Art for Children a primit deja susţinerea excepţională a comunităţii artistice din România şi se bucură de parteneriatul strategic cu Artmark, PRO TV, Vodafone România, Raiffeisen România, STOICA & Asociaţii, Avincis, Athenee Palace Hilton, The Business Review, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Filminute, Quartz Media Production, Baker Tilly şi AnnArt Gallery.

By

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu