Treceți la conținutul principal

Victor Rebengiuc deschide HomeFest, primul festival de apartament

afis HomeFestHomeFest, primul festival de apartament, se va deschide pe 12 aprilie cu spectacolul-lectura al lui Victor Rebengiuc, Legenda Marelui Inchizitor. Piesa va fi putea urmarita chiar pe Sipotul Fintinilor, strada pe care locuieste binecunoscutul actor, insa intr-o casa vecina: la sediul lorgean theatre, initiatorul festivalului, deschis de 5 ani in garsoniera scriitorului Jean-Lorin Sterian.
HomeFest continua in apartamente si case locuite din Bucuresti cu opt zile de teatru, dans contemporan, performance-uri, vernisaje, vizionari de film, concerte si o lansare de carte.

Dupa ce a fost jucat multa vreme intr-un faimos hotel, spectacolul Camera 1306 de Cosmin Manolescu se va juca intr-un apartament pe strada Toamnei. Piesa Acasa, de Stefan Caraman, cu Ruxandra Coman, se va juca intr-o garsoniera din Pantelimon, Talk to the Bomb, de Rucsandra Pop, intr-un bloc din zona Dorobanti, Robert Balan isi va prezenta Sfarsit, work in progress intr-un apartament cu trei camere din zona Nerva Traian, iar Omul Pubela, de Matei Visniec, va fi pus in scena de apartament chiar in casa regizorului Alexandru Robert Nagy. Ce zile frumoase!, de Samuel Becket, in interpretarea Iuliei Popescu, urmeaza sa fie performat intr-un bloc cu patru etaje din zona Vitan. 

In HomeFest vor fi prezenti si doi coregrafi straini, Alice Pons si David Bloom. Alice Pons va performa piesa Striptease intr-o casa din zona Pietei Chibrit, iar David Bloom isi va prezenta filmul Quintet intr-un apartament de doua camere de pe bdul Magheru. In ultima zi, echipa HomeFest va asteapta la o seara de filme la video. Asta este doar o parte, despre celelalte evenimente puteti citi pe site-ul http://homefest2014.wordpress.com/

"Spatiul casnic schimba mult relatia dintre actor si spectacol, dintre spectacol si spectatori si, cel mai important, dintre actori si spectatori. In teatrul mainstream, astfel de intalniri nu se petrec. Oamenii vin la teatru, asista, pleaca. E un fel de vizionat emisiuni tv live. Apartamentul ofera un spatiu puternic personalizat. Home made culture este o intalnire aparte intre spatiul familiar, domestic si actul artistic, din care toti participantii, gazdele, actorii, oaspetii-spectatori isi ofera unii altora o experienta memorabila. Nu ma intereseaza entertainment-ul, ci aspectul social, uman al teatrului." - Jean-Lorin Sterian, initiator HomeFest.

Pana pe 2 aprilie, HomeFest poate fi sustinut prin crowdfunding pe platforma http://potsieu.ro/campaigns/homefest-2/. Pana acum s-a strans jumatate din suma pentru care se face campania, iar organizatorii mizeaza pe o mobilizare puternica in aceasta ultima saptamana de crowdfunding pentru a strange toata suma si a acoperi toate costurile festivalului.

HomeFest este un proiect initiat de lorgean theatre, finantat de Fondul Mega Image pentru Comunitate gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti, si sprijinit de fundatia Gabriela Tudor. Partener: tranzit.ro/ Bucuresti. Parteneri media: HotNews, Sapte Seri, Orasul Meu, Sub25, getlokal

de webPR.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu