Treceți la conținutul principal

Cele mai vândute și cele mai furate cărți în 2013

Este vremea bilanțurilor. Pentru toată lumea. Așa că editurile numără exemplarele vândute, titlurile cele mai căutate, dar și „scurgerile” din sistem și anume cărțile cele mai furate din librării. Mai jos aveți o listă a celor mai dorite titluri, fie că au fost cumpărate sau nu...


În anul 2013, volumul Exerciţii de echilibru, de Tudor Chirilă, a ocupat prima poziţie în topul vânzărilor Editurii Polirom. În ceea ce privește titlurile semnate de autori străini, pe locul întâi se află De veghe în lanul de secară, de J.D. Salinger.

Cea mai vândută carte a Editurii Humanitas este Sfârşitul Occidentului, scrisă de Lucian Boia, iar pentru Editura Humanitas Fiction, volumul lui Paulo Coelho, Manuscrisul găsit la Accra. Tot un titlu semnat de Lucian Boia se află și în fruntea topului cărților furate din librăria Humanitas de la Kretzulescu, și anume De ce este România altfel.

Editura Vellant a dat lovitura cu două romane aflate la graniţa dintre literatură şi psihoterapie scrise de Irvin Yalom: Problema Spinoza şi Soluţia Schopenhauer.

Cele mai vândute cărţi ale Editurii Nemira sunt cele aparţinând autorilor Rodica Ojog Braşoveanu - în ceea ce privește literatura română – și G.R.R. Martin – pe segmentul autorilor străini.

La aniversarea a 95 de ani de viaţă şi 75 de ani pe scenă, cartea lui Radu Beligan, Între acte, publicată recent de Editura All, se află deja la a treia reeditare. În cazul colecţiei „Strada ficţiunii" – dedicată literaturii universale - cap de listă sunt O sută de nume şi P.S. Te iubesc, cel mai nou, respectiv primul roman (reeditat) ale irlandezei Cecelia Ahern.

La Editura Curtea Veche pe primul loc în topul celor mai bine vândute cărţi de autori străini se situează Inteligenţa emoţională, de Daniel Goleman. În ceea ce priveşte topul celor mai vândute cărţi de autori români, pe prima poziţie se clasează volumul Reţete vegane fără foc, de Ligia Pop.

La capitolul „cele mai furate cărți”, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, cele mai furate titluri sunt şi cele mai vândute cărţi în anul 2013, lansate în librărie: Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste, de Andrei Pleşu, De ce este România altfel, de Lucian Boia, şi Dragul meu turnător, de Gabriel Liiceanu.

Volumul Fii demn, de Dan Puric, a fost cea mai furată carte, în anul 2013, din lanţul de librării care aparţine Companiei de Librării Bucureşti. Pe locul al doilea se află Memorii volumul II: Drama României văzută din exil, de Cicerone Ioaniţiu, iar pe locul trei se situează romanul scris de Ileana Vulpescu, Noi, doamna doctor, când o să murim?

Scris de  
sursa: bookblog.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.