Treceți la conținutul principal

Cele mai vândute și cele mai furate cărți în 2013

Este vremea bilanțurilor. Pentru toată lumea. Așa că editurile numără exemplarele vândute, titlurile cele mai căutate, dar și „scurgerile” din sistem și anume cărțile cele mai furate din librării. Mai jos aveți o listă a celor mai dorite titluri, fie că au fost cumpărate sau nu...


În anul 2013, volumul Exerciţii de echilibru, de Tudor Chirilă, a ocupat prima poziţie în topul vânzărilor Editurii Polirom. În ceea ce privește titlurile semnate de autori străini, pe locul întâi se află De veghe în lanul de secară, de J.D. Salinger.

Cea mai vândută carte a Editurii Humanitas este Sfârşitul Occidentului, scrisă de Lucian Boia, iar pentru Editura Humanitas Fiction, volumul lui Paulo Coelho, Manuscrisul găsit la Accra. Tot un titlu semnat de Lucian Boia se află și în fruntea topului cărților furate din librăria Humanitas de la Kretzulescu, și anume De ce este România altfel.

Editura Vellant a dat lovitura cu două romane aflate la graniţa dintre literatură şi psihoterapie scrise de Irvin Yalom: Problema Spinoza şi Soluţia Schopenhauer.

Cele mai vândute cărţi ale Editurii Nemira sunt cele aparţinând autorilor Rodica Ojog Braşoveanu - în ceea ce privește literatura română – și G.R.R. Martin – pe segmentul autorilor străini.

La aniversarea a 95 de ani de viaţă şi 75 de ani pe scenă, cartea lui Radu Beligan, Între acte, publicată recent de Editura All, se află deja la a treia reeditare. În cazul colecţiei „Strada ficţiunii" – dedicată literaturii universale - cap de listă sunt O sută de nume şi P.S. Te iubesc, cel mai nou, respectiv primul roman (reeditat) ale irlandezei Cecelia Ahern.

La Editura Curtea Veche pe primul loc în topul celor mai bine vândute cărţi de autori străini se situează Inteligenţa emoţională, de Daniel Goleman. În ceea ce priveşte topul celor mai vândute cărţi de autori români, pe prima poziţie se clasează volumul Reţete vegane fără foc, de Ligia Pop.

La capitolul „cele mai furate cărți”, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, cele mai furate titluri sunt şi cele mai vândute cărţi în anul 2013, lansate în librărie: Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste, de Andrei Pleşu, De ce este România altfel, de Lucian Boia, şi Dragul meu turnător, de Gabriel Liiceanu.

Volumul Fii demn, de Dan Puric, a fost cea mai furată carte, în anul 2013, din lanţul de librării care aparţine Companiei de Librării Bucureşti. Pe locul al doilea se află Memorii volumul II: Drama României văzută din exil, de Cicerone Ioaniţiu, iar pe locul trei se situează romanul scris de Ileana Vulpescu, Noi, doamna doctor, când o să murim?

Scris de  
sursa: bookblog.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Is this The end? Australian inventor creates a special character - Ћ - to replace English language's most common word

It is the most commonly used word in the English language. But, if an Australian restaurateur has his way, our use of 'the' could be about to change forever. Paul Mathis, from Melbourne, has designed the letter 'Ћ' as a replacement for 'the'. Idea: Paul Mathis, from Melbourne, has designed the symbol above as a replacement for 'the'. This is a scene from a promotional video   The businessman is now lobbying Apple asking to promote his app, which features the character in its iTunes store. In an interview with The Sydney Morning Herald, he said: 'The word "and" is only the fifth-most used word in English and it has its own symbol – the ampersand. 'Isn’t it time we accorded the same respect to "the"?' As reported by The Telegraph, Mr Mathis, who has opened more than 20 restaurants and hotels across Australia, has invested AUS $38,000 (£23,500) in the new app. But despite his optimism, it has s...

Engleza și franceza în dialect oltenesc. Greșeli monumentale pentru străinii care vin la Brâncuși

Foto: Radu Ciocoiu/Facebook via adevarul.ro Turiștii străini care ajung în Gorj ar face bine să citească Wikipedia  înainte. Și asta pentru că panourile informative și cărțile poștale despre Ansamblul Monumental „Constantin Brâncuși” conțin mari greșeli de traducere. În Târgu Jiu, turiștii pot cumpăra de la Centrul de Informare Turistică Brâncuși vederi cu marile opere ale sculptorului român: Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor, Masa Tăcerii. Numai că traducătorii gorjeni au reușit teribila „performanță” de a greși două dintre numele acestor monumente: – numele în franceză al Coloanei Infinitului este „LA COLO N E SANS FIN” (varianta corectă este „LA COLO NN E SANS FIN” ); – numele în franceză al Mesei Tăcerii este „LA TABLE DU SIL A NCE” (varianta corectă este „LA TABLE DU SIL E NCE” . „Este foarte probabil ca denumirile să fi fost traduse de oameni slab pregătiţi, care nu au consultat nici măcar un dicţionar şi s-au grăbit. ...