Treceți la conținutul principal

"Solo", noul roman din seria "James Bond", lansat cu mult fast la Londra

"Solo", noul roman din seria "James Bond", o combinaţie reuşită între elemente de modernitate şi scenarii deja rodate, a fost lansat cu mult fast, miercuri după-amiază, la Londra.

Scriitorul William Boyd şi personajul James Bond întruchipează fiecare în categoria sa chintesenţa spiritului britanic, fapt care oferă o strălucire specială celor mai recente aventuri ale agentului 007, dezvăluite, miercuri, la Londra, într-un roman al cărui autor l-a reinventat cu succes pe celebrul spion aflat în slujba suveranei britanice.

Acţiunea din noul roman "James Bond" începe la Hotelul Dorchester din Londra. În aceeaşi clădire, construită sub forma unui palat cu influenţe coloniale, scriitorul William Boyd a prezentat romanul "Solo", înainte de a încredinţa şapte copii semnate tot atâtor însoţitoare de bord, pentru a le trimite, la bordul unor splendide automobile Benson, pe aeroportul Heathrow şi, de acolo, în lumea întreagă. 

Această regie grandilocventă a lansat un roman scris pentru a da un suflu nou unei francize literare despre care se spune că pare prăfuită, în umbra succesului copleşitor al francizei cinematografice cu agentul 007.
După cele 14 romane scrise de creatorul personajului James Bond, Ian Fleming, decedat în 1964, alţi şapte autori au lansat - cu mai mult sau mai puţin succes - 26 de volume care, deşi s-au vândut în peste 100 milioane de exemplare pe plan mondial, arareori au atins culmile succesului.
Penultimul roman din serie, "Carte blanche", de Jeffery Deaver, apărut în 2011, a avut parte de o primire mult mai rece decât cel mai recent film din serie, "Skyfall", un enorm succes cu Daniel Craig în rolul agentului 007.

"Când spun că scriu noua aventură a lui James Bond, oamenii mă întreabă dacă Daniel Craig va apărea în ea", a dezvăluit William Boyd.

William Boyd a spus că acţiunea din romanul său este plasată în anul 1969, "în momentul în care lumea era pe cale să se schimbe", în perioada Războiului rece, iar noul roman marchează revenirea la "stilul Bond clasic". Scriitorul spune că a descris în romanul său un agent 007 mai bătrân (în vârstă de 45 de ani), "dar mai puţin «oldschool», adică mai puţin sexist şi mai puţin rasist cum ar fi putut să pară uneori".

William Boyd, care a citit toate romanele lui Fleming "în ordine cronologică şi cu stiloul în mână", spune că nu a vrut să se îndepărteze de stilul clasic al agentului 007 şi că are particularitatea de a fi "scris scenarii pentru trei James Bond diferiţi - Sean Connery, Pierce Brosnan şi Daniel Craig".

Dacă ar depinde de el, William Boyd spune că ar alege un al patrulea actor, Daniel Day Lewis, pentru a-l interpreta pe James Bond într-o adaptare cinematografică a romanului "Solo" care, după părerea sa, nu va fi însă realizată niciodată.

"Acţiunea din «Solo» se derulează în 1969, în timp ce toate filmele cu James Bond sunt contemporane şi se îndepărtează tot mai mult de romanele lui Fleming", a adăugat William Boyd, care însă nu regretă această situaţie.

"Romanul îţi oferă o libertate fabuloasă în comparaţie cu filmul, o lume plină de compromisuri, de bariere şi de imposibilităţi", a adăugat el.

Precedentele două romane din această serie s-au intitulat "Carte blanche", de Jeffery Deaver, şi "Devil May Care", de Sebastian Faulks, şi au fost publicate în 2011, respectiv în 2008.

Un admirator al francizei Bond, William Boyd a inclus personajul Ian Fleming în romanul său "Any Human Heart" din 2002.

Noul roman din seria "Bond" va fi publicat pe 26 septembrie în Marea Britanie, de editura Jonathan Cape - editura originală a scriitorului Ian Fleming, parte a editurii Vintage Publishing - şi de editura HarperCollins în America de Nord. Romanul "Solo" este publicat în 2013, anul care marchează cea de-a 60-a aniversare a personajului James Bond, introdus în lumea literară de scriitorul Ian Fleming, în romanul "Casino Royale", apărut în 1953. 

Fundaţia care administrează drepturile de autor asupra operelor scriitorului Ian Fleming a anunţat, la începutul acestui an, că a semnat un contract pe 10 ani cu editura Random House Group pentru a publica toate romanele din seria "James Bond", în format print şi e-book.

Catalogul "Bond" este unul dintre cele mai râvnite din industria editorială, romanele din această serie înregistrând vânzări de peste 100 de milioane de copii la nivel mondial. 

William Boyd este un scriitor şi scenarist britanic, născut pe 7 martie 1952, care a copilărit în Ghana şi Nigeria. Şi-a făcut studiile la Universitatea din Nisa, Universitatea din Glasgow şi Universitatea Oxford. A debutat în 1981, cu romanul "A Good Man In Africa" - recompensat cu Whitbread Book Award. Următorul său roman, "An Ice-Cream War", publicat în 1982, a fost nominalizat la premiul Booker. S-a remarcat şi prin romanele "Brazzaville Beach" (1991), "Any Human Heart" (2002) - nominalizat pe lista lungă pentru Booker Prize - şi "Restless" (2006) - recompensat cu Costa Book Award.

de Florin Badescu - Mediafax

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>