Treceți la conținutul principal

Cursuri umaniste gratuite la „Fundația Calea Victoriei”

În octombrie Fundația Calea Victoriei invită elevii și studenții să participe gratuit la cursuri și evenimente culturale care au scopul de a completa cultura generală și de a ajuta în alegerea profesiei. Tinerii pot beneficia de 25 de locuri la cursuri axate pe domenii umaniste.

Tinerii cu mijloace materiale modeste sau care nu beneficiază de susținerea părinților în educația și formarea lor pot solicita burse - adică participare gratuită la cursuri, susținuă financiar exclusiv de fundație, pe baza unei cereri scrise pe mail la contact@victoriei.ro. Cererea trebuie să conțină numele atelierului și motivația solicitării bursei. Bursele se acordă în limita locurilor disponibile. La finalul cursului, bursierii beneficiază de certificate de participare.

Fundația Calea Victoriei și-a început activitatea în 2007, cu un curs despre istoria secolului XX susținut de istoricul Neagu Djuvara. În cei șase ani de activitate, fundația a încurajat tinerii să descopere frumusețea științelor umaniste și secretele unor profesii fascinante, organizând cursuri în domeniile: Antropologie, Istoria Artei, Istoria Costumului, Muzică clasică și Operă, Literatură, Psihologie, Actorie, Istoria Filmului, Istoria Religiilor, Retorică, Filozofie, ș.a.m.d. Până în prezent, la evenimentele Fundației Calea Victoriei au participat gratuit peste 5000 de tineri.

Cursurile și evenimentele la care elevii și studenții pot participa gratuit în octombrie sunt:

Atelier de jurnalism narativ şi scriitură personală, din 3 Oct
Cum se scrie un film? Atelier de scenaristică, din 4 Oct
Descoperă Mahalaua Mântuleasa, în 5 Octombrie (eveniment)
Introducere în arta regizorală: Povești cu filme și regizori, din 7 Oct
Stiluri decorative franțuzești – De la Ludovic al XIII-lea, la Philippe Stark, din 11 Oct
Călătorie în interbelic: Descoperă Bulevardul Magheru, în 12 Oct (eveniment)
Introducere în psihologia lui Carl Gustav Jung, din 14 Oct
Introducere în Antropologia corpului – Corpul ca proiect, din 15 Oct
Introducere în arta actorului, din 15 Oct
De la Art Nouveau la Art Deco: Artă, modă și societate, din 17 Oct
Istoria Religiilor: Mituri, Vise și Mistere, din 22 Oct
Metamorfozele portretului feminin în istoria și arta europeană, din 23 Oct

Scris de  
sursa: bookblog.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>