Treceți la conținutul principal

Vasile Ernu, Thomas Ciulei si Andra Carbunaru inoata pentru Festivalul International de Literatura de la Bucuresti

Miine, 6 iulie, incepind cu ora 12.00, la Bazinul Olimpic „Lia Manoliu” din capitala, Vasile Ernu, Thomas Ciulei si Andra Carbunaru inoata pentru Festivalul International de Literatura de la Bucuresti (FILB), la prima editie a Swimathon Bucuresti, o initiativa a Fundatiei Comunitare Bucuresti si a Asociatiei pentru Relatii Comunitare, destinata stringerii de fonduri, anunta organizatorii.

Festivalul International de Literatura de la Bucuresti, un proiect independent, initiat in 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stanescu si Vasile Ernu, isi propune ca, prin prezenta la Swimathon Bucuresti, sa stringa o parte dintre banii necesari desfasurarii celei de a VI-a editii, planuita sa aiba loc in perioada 4-6 decembrie 2013.

In planul initial, Festivalul era reprezentat la Swimathon doar de scriitorul si eseistul Vasile Ernu, insa, zilele acestea, echipa s-a marit, prin prezenta regizorului si producatorului Thomas Ciulei si a Andrei Carbunaru, cunoscuta iubitorilor de carte ca membra a echipei Bastilia.

FILB a reusit sa stringa, pina in prezent, doar 15% din suma pe care si-a propus sa o atraga prin prezenta la Swimathon Bucuresti, bani destinati platii transportului invitatilor la cea de a VI-a editie.

Donatiile pentru FILB se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, sau miine, 6 iulie, la locul evenimentului.

FILB participa la Swimathon alaturi de alte 19 organizatii, precum Mai Mult Verde, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei,  Asociatia „Invingem Autismul”, Salvati Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publica, Fundatia PACT, Habitat for Humanity Romania, Asociatia pentru Dravet si alte epilepsii rare, Asociatia Christophori International, Pot si Eu.Ro , Asociatia „Buna dimineata, Bucuresti”, Fundatia Comunitara Bucuresti,  Fundatia Inocenti, Asociatia pentru nastere naturala si alaptare, Fundatia Regina Maria, Motivation Romania si ALIAT.

Cea de a VI-a editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti, care va avea loc in perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman, va prilejui iubitorilor de literatura din capitala intilnirea cu: Kei Miller, poet si prozator jamaican stabilit in Marea Britanie, profesor de creative writing la Universitatea din Glasgow, sau cu indragitele prozatoare Sarah Dunant (Marea Britanie), ale carei carei au fost traduse in limba romana la Humanitas Fiction, si Zeruya Shalev (Israel), cu un volum tradus la Humanitas Fiction si 3 romane la Polirom. Lista finala a invitatilor va fi facuta publica la inceputul toamnei, se mai arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu