Treceți la conținutul principal

Ce cărți așteptăm vara aceasta

Știu că vara și soarele îndeamnă mai mult la plimbări, excursii și în general stat pe afară, dar poate vreți să știți ce carte să luați cu voi în concediu. Sau poate vreți să estimați bugetul acordat lecturii în sezonul cald. Oricum, noi am fost curioși să aflăm ce cărți au pregătit editurile pentru vară.


Editura Publica vă ademenește cu Medium Raw semnată de Anthony Bourdain, Mandela. Conversații cu mine însumi și The Tender Bar, de J.R. Moehringer (scriitorul care l-a ajutat pe Agassi să scrie „Open”).

Editura Niculescu tocmai a scos de sub tipar cel de-al treilea roman a lui Khaled Hosseini: Și munții au ecou.

Editura Humanitas pregătește pentru această vară Meditaţie la psalmi, în Seria de autor C.S. Lewis, William Samuraiul.Aventurierul care a deschis porţile Japoniei, de Giles Milton, Evgheniţi, ciocoi, mojici. Despre obrazele primei modernităţi româneşti (1750–1860), Constanţa Vintilă Ghiţulescu. De asemenea vor fi retipărite intr-un nou format grafic titluri îndrăgite din seria de autor Mircea Eliade și seriea de autor Milan Kundera.

De la Humanitas Fiction așteptăm: Dansatoarea lui Degas, Kathryn Wagner și Fetiţele. Rude sărmane, Ludmila Ulitkaia, ambele în colecția Raftul Denisei.

De la Editura RAO puteți alege Rat Pack- Frank Sinatra și prietenii lui în anii de glorie ai lui Kenedy și ai Mafiei de Javier Marquez dacă sunteți pasionați de memorii, Viitorul nu ia prizonieri. Cum ne putem gestiona geografia și anxietățile colective de Serban Filip Cioculescu, Mesaj de departe de Nicholas Sparks dacă sunteți pasionați de beletristică și Blestemul de la Cumpana Apelor de Elizabeth Kay la categoria ficțiune pentru copii.

In aceasta vară Editura Litera va reedita numeroase titluri pentru copii iar Seriile Disney English, Disney Audiobook, National Geographic, Marvel, Tom & Jerry își vor îmbogăți volumele cu numeroase titluri noi.

Dintre aparițiile pentru adulți, de menționat este volumul 2 din seria Crossfire, de Sylvia Day - Revelația. O carte așteptată de cititorii romani, drept dovadă primul volum al seriei - Atrația - a fost extrem de apreciat și de bine primit.

De asemenea, în vară vor apărea și numeroase titluri în colecțiile IQ230 și Bestseller, printre ele fiind: Pearl Harbor, de Steve M. Gillon, Creierul și inteligența emoțională, de Richard J. Davidson, Arta de a (nu) pierde timpul. Vindecă delăsarea, fii eficient, de Piers Steel.

Dintre titlurile pregătite de Editura Nemira pentru sezonul cald, cel mai așteptat este Christine de Stephen King. O poveste supranaturală cu băieți, fete și o mașină pe care o cheamă Christine. Roșie ca sângele, lată și amendată, Christine are vreo 20 de ani și este și acum în putere. O putere înfricoșătoare. O putere distrugătoare.

Editura Paralela 45 pregătește Prințesă și cerșetoare de Delphine de Vigan și Dieta revoluționară prin porționare de Ian K. Smith.

De la Editura Leda puteți alege un thriller numai bun de citit pe plajă: Fete strălucitoare de Lauren Beukes sau un roman distins cu premiul Pulitzer: Domnul March de Geraldine Brooks.

Iar dacă preferați cărțile de la Editura Herald, oferta lor include Corpul își amintește de Babette Rothschild, Jung și postjungienii de Andrew Samuels, Jnana Yoga de Swami Vivekananda, Înfometează-ți egoul de Connie Miller, Bun prieteni, dușmani răi de Michel Thompson, Crescându-l pe Cain de Michel Thompson, Eroul cu o mie de fețe de Joseph Campbell.

Scris de  
sursa: bookblog.ro
sursa foto 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu