Treceți la conținutul principal

Anti-social media: Cum funcţionează aplicaţia care te ajută să îţi eviţi prietenii

O aplicaţie concepută de un student american în semn de dispreţ faţă de reţelele de socializare le va permite utilizatorilor site-ului de localizare Foursquare să-i identifice pe acei "prieteni" pe care doresc să-i evite la un moment dat.

Denumită "Hell is Other People" ("Infernul înseamnă alţi oameni"), aplicaţia foloseşte site-ul Foursquare pentru a-i localiza pe toţi prietenii care s-au înregistrat în apropiere, scrie Daily Mail.

Aceste înregistrări sunt apoi marcate pe o "hartă a evitării", iar aplicaţia calculează care este distanţa pe care utilizatorii trebuie să o păstreze ca să rămână departe de persoanele pe care nu doresc să le întâlnească.

Punctele portocalii de pe hartă indică cele mai recente 20 de locuri pe care prietenii respectivi le-au vizitat, precum şi durata înregistrării în fiecare dintre aceste locuri pe Foursquare. Zonele verzi marchează "distanţa optimă" pe care utilizatorul trebuie să o păstreze ca să nu întâlnească pe cineva nedorit.

Deşi etichetată de autorul ei drept "un experiment în anti-social media", aplicaţia poate fi folosită doar de membri Foursquare, la rândul său o reţea de socializare.

Numele aplicaţiei este inspirat dintr-o replică a piesei de teatru "No Exit" a lui Jean-Paul Sartre, a spus creatorul aplicaţiei, Scott Garner, student la Universitatea din New York.

Garner îşi descrie aplicaţia ca fiind "parţial o satiră, parţial un comentariu din desconsideraţia lui pentru mediul de socializare şi parţial o explorare a propriilor dificultăţi cu fobia socială".

Scott a postat şi un videoclip promoţional în care merge prin New York cu aplicaţia sa în timp ce îşi explică ura faţă de social media. "A trebuit să mă înscriu pe un site de socializare şi să vorbesc cu oameni ca să devenim prieteni pe acel site astfel încât să pot să îi evit", spune el în clip.


Tânărul ia în considerare posibilitatea de a adăuga, în viitor, mai multe informaţii de pe site-uri de socializare, precum postările etichetate de pe Twitter sau înregistrările ("check-in") de pe Facebook.

sursa: mediafax.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu