Treceți la conținutul principal

Se deschide prima băcănie caritabilă din România

HOSPICE Casa Speranței și Băcănia Veche, deținută de celebrul bucătar, Marius Tudosiei, anunță deschiderea primei băcănii caritabile din România. The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței aduce un concept nou la noi, folosit cu succes în străinătate. O parte din încasările obținute prin vânzarea produselor din băcănia caritabilă vor fi folosite pentru a susține construcția centrului HOSPICE din București, unde copiii și adulții care suferă de boli incurabile vor primi gratuit îngrijire medicală, asistență socială, asistență psiho-emoțională și spirituală.Proiectul The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței s-a născut din dorința de a fi alături de cât mai mulți oameni care, în pofida bolii cu care se luptă, au dreptul la demnitate, liniște și mângâiere.

„Am stabilit că facem charity shop-ul fără să știu că tata e bolnav de cancer. După două luni, am aflat că suferă de această boală. Între timp a și murit – Dumnezeu să-l odihnească! – ferit de chinurile bolii. Noi am avut-o alături pe Carmen, sora mea, care s-a dedicat teribil și a ținut durerea departe. Alți oameni însă nu au o fiică pricepută. Unii n-au chiar pe nimeni! Așa că au nevoie de îngrijire de specialitate. De asta mă bucur să pot face asta pentru HOSPICE. Pentru că știu că ei fac ce trebuie cu banii și mai stiu că nu o să muncesc în zadar. Faptul că am aflat de boala tatălui meu după ce am făcut planul cu Băcănia 2 mă face să mă simt și mai bine. Mă face să cred că pur și simplu asta trebuia să se întâmple, să facem asta independent de evenimentele din familia mea. Că n-a fost reactiv, ci proactiv!“, este mărturia lui Marius Tudosiei în legătură cu acest proiect.

Băcănia caritabilă este situată pe strada Fabrica de Glucoză nr. 9B și va fi deschisă din 24 mai. The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței oferă o atmosferă specială, îmbinând elemente provencale cu unele grecești și altele de influență londoneză.

The charity shop

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli terminale în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești .

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (dupa Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)
HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud Est.

Autor:
sursa: romania pozitiva 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.