Treceți la conținutul principal

Maraton de lecturi publice sustinut de oaspetii de limba germana ai Bookfest 2013

Vineri, 31 mai, incepind cu ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, are loc maratonul de lecturi publice sustinute de oaspetii de limba germana, invitati de onoare ai editiei de anul acesta a Salonului de Carte Bookfest. Sub motto-ul „9 autori se prezinta”, nume importante ale literaturii de limba germana contemporana isi dau intilnire cu cititorii. 

Jan Koneffke, autor prolific, prozator, poet si jurnalist, va citi din cea mai recenta carte aparuta in traducere in limba romana la Editura Humanitas Fiction: Cele sapte vieti ale lui Felix K. (traducere de Ana Popa). De asemenea, din cea mai recenta carte aparuta in limba romana va citi si Catalin Dorian Florescu – este vorba despre romanul Jacob se hotaraste sa iubeasca, bestseller distins cu Swiss Book Prize 2011 (Polirom, traducere de Mariana Barbulescu).

Katharina Hacker, un nume de prim rang al prozei europene contemporane, laureata cu Premiului National al Cartii din Germania, va citi din romanul Suflete pustii, aparut, in traducerea lui Roland Mathias, la Editura Rao.

Scriitorul elvetian Christian Haller, ale carui legaturi afective cu Bucurestiul se pierd in trecut, va citi un fragment din romanul aparut la Polirom, in traducerea Norei Iuga, Vremurile mai bune.

Tinarul prozator neamt Saša Stanišić, distins recent cu prestigiosul Alfred-Döblin-Prize 2013, cunoscut cititorilor autohtoni datorita traducerii in limba romana aparute la Polirom, Cum repara soldatul gramofonul (traducere de Gabriella Eftimie), va citi un fragment inedit.

Prozatorul austriac Josef Winkler, a carui legatura constanta cu Romania, de zeci de ani, o reprezinta literatura Hertei Müller, va citi un fragment inedit, din romanul Roppongi. Requiem pentru un tata. La fel, Jolanda Piniel, autoare netradusa inca in limba romana, va citi un fragment din romanul Exil, o carte a carei actiune se petrece in Romania vremurilor interbelice.

Artistii Mieze Medusa si Textor, pentru care poezia se afla intr-o legatura speciala cu muzica, vor sustine doua momente inedite de slam poetry.

Evenimentele zilei de vineri, 31 mai, organizate in cadrul proiectului „Trei tari, aceeasi limba“ la BOOKFEST:

11.00: Programe speciale – Cultura si civilizatie austriaca pentru profesori / bmukk (Scena C4/C5)
13.00: Autori la stand – Jolanda Piniel, „Exil“
14.00: Programe speciale – „Bilet dus-intors. Cai nationale si internationale de sprijinire a traducerilor“ / TRADUKI (Scena C4/C5)
15.00: Autori la stand – Katharina Hacker, „Suflete pustii“ (Editura RAO)
16.00: Masa rotunda – Boris Buden, „Zona de trecere“(Editura Tact) / Cu: Boris Buden, Andy Jelčić si Ciprian Siulea / Scena C4/C5
17.00: Prezentare de carte – Uwe Tellkamp, „Turnul“ (Curtea Veche) / Stand

de D.S.     HotNews.ro
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.