Treceți la conținutul principal

Laureatii celei de a doua editii a Galei Industriei de Carte din Romania "Bun de tipar"

"Bun de Tipar"Joi seara, 25 aprilie, la Biblioteca Nationala a Romaniei, a avut loc decernarea premiilor de excelenta ale industriei de carte din Romania, in cadrul Galei "Bun de Tipar". La festivitate (foto), au participat aproximativ 500 de profesionisti ai publishingului de carte autohton si iubitori ai cartii. In cadrul editiei de anul acesta a Galei Bun de Tipar, au fost acordate 19 premii de excelenta si 6 mentiuni special ale juriului, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Simbata, 27 aprilie, incepind cu ora 14.30, TVR 1 va difuza o emisiune special​a dedicata​ editiei de anul acesta a Galei Industriei​ de Carte din Romania.

​Gala ​„Bun de Tipar” este un proiect initiat in mai 2012, de agentia Headsome Communication si Federatia Editorilor din Romania.

LAUREATII:

1. Categoria „Cea mai frumoasa carte”
a) Conceptie grafica:
Despre ochiul de veghe (Meteorologia unui bazar ideatic) de Vladimir Bulat (Square Media / conceptie grafica: Alexandru Braniste)

b) Carte ilustrata
Temporary yours. 1995-2012 – Dan Perjovshi (Idea Design + Print)
Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei (Igloo Media)


2. Categoria „Cea mai buna carte a anului”
a) Beletristica
Toate bufnitele de Filip Florian (Polirom)

b) Non-fictiune
Internationala mea de Ion Ianosi (Polirom)

c) Carte de specialitate
Cistigator: 20 de intrebari despre Immanuel Kant de Mircea Flonta (Humanitas)
Mentiunea speciala a juriului: Noul Cod Civil. Comentariu pe articole – Flavius-Antoniu Baias, Eugen Chelaru, Rodica Constantinovici, Ioan Macovei, coordonatori si autori (C.H. Beck)

d) Carte pentru copii si tineret
Ce poti face cu doua cuvinte. Juniorii (Art)


3. Categoria „Cea mai buna traducere”

Cistigator: Satantango de László Krasznahorkai (Curtea Veche Publishing / Traducere de Anamaria Pop)
Mentiunea speciala a juriului: Divina Comedie. Infernul de Dante Alighieri (Humanitas / Traducere de Marian Papahagi)


4. Categoria „Cea mai buna colectie”

Cistigator: Psihologie pentru toti – Trei

Mentiunea speciala a juriului: Yorick – Nemira


5. Categoria „Cea mai buna carte netiparita”
a) E-Book
Cistigator: Aceasta e prima mea revolutie. Furati-mi-o de Paula Erizanu (Cartier)
Mentiunea speciala a juriului: Polirom

b) Audiobook
I.L. Caragiale, Mofturi 1877-1902. Pagini de proza jurnalistica rostite de Radu Beligan, Ion Lucian, Mircea Albulescu, Virgil Ogasanu, Mitica Popescu, Valentin Uritescu, Petre Lupu, Valentin Teodosiu, Mircea Constantinescu, Magda Dutu (Editura Casa Radio)


6. Categoria „Cea mai buna biblioteca”
Biblioteca Judeteana Timis


7. Categoria „Cea mai buna tipografie”
G Canale C S.A.


8. Categoria „Cea mai buna librarie”
Libraria Engleza “Anthony Frost” (Bucuresti)


9. Bestseller romanesc – cel mai bine vindut titlu al anului
Lucian Boia, De ce este Romania altfel?


10. Best New Entry
a) Edituri
Baroque Books and Arts (Bucuresti)
b) Librarii
Cistigator: Bookstory – librarie independenta (Cluj-Napoca)
​​
Mentiunea special​a a juriului: Humanitas Cismigiu (Bucuresti)

PREMII SPECIALE
1. Cea mai buna campanie de Marketing / PR / CSR
Carturesti Pop Up (Carturesti)

2. Cea mai eficienta platforma online dedicate promovarii cartilor
Cistigator: Booktopia

​Mentiunea special​a a juriului:
​Graphicfront.ro​

Gala Industriei de Carte din Romania” este un eveniment organizat de Headsome Communication si Federatia Editorilor din Romania (FER), cu sprijinul Ministerului Culturii si in parteneriat cu GMP PR, Biblioteca Nationala a Romaniei, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, Asociatia Romana de Relatii Publice, Asociatia Librarilor din Romania, CLB.

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.