Treceți la conținutul principal

Ateliere de traduceri

CENTRUL DE PREGATIRE PROFESIONALA IN CULTURA organizeaza in perioada 8-9 iunie 2013 ATELIERE DE TRADUCERI pentru limbile: engleza, franceza, italiana. Tema atelierelor o constituie principiile generale si particularitati pentru traducerea textelor juridice.

Atelierele se adresează tuturor celor care doresc sa se perfectioneze in traducerea textelor juridice, atat celor care doresc sa devina traducatori cat si celor care profeseaza deja in acest domeniu.

Se pot organiza ateliere si pentru alte limbi straine, in functie de solicitari.

Obiectivele atelierelor:
    Perfectionarea participantilor in domeniul traducerilor juridice·       Identificarea erorilor in traducere si evitarea acestora Aplicatii practice
Atelierele vor fi predominant practice, interactive, se va lucra atat individual cat si in grup, fiecare participant va primi feedback din partea lectorilor referitor la calitatea traducerii si a greselilor care trebuie corectate.

Lectorii cursului sunt cadre didactice universitare si traducatori cu experienţă în traducerea textului juridic.

Certificarea participantilor 
La finalul cursului, participantii vor primi o diploma eliberata de Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura.   

Locul de desfasurare: Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura,  B-dul Unirii nr. 22, etaj 2, Bucuresti, sector 3.

Program: sambata – duminica, orele 10-16,30

Taxa de participare: 700 lei.
Inscrierile se pot face personal la sediul nostru, online la mihaela.romanic@cppc.ro  sau prin curier, in perioada 17 aprilie-17 mai 2013.

Despre Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura
Centrul de Pregătire Profesională în Cultură (CPPC) este o instuţie publică, de nivel naţional, ce funcţionează în subordinea Ministerului Culturii. CPPC este principalul furnizor de programe de formare profesională din domeniul culturii, cu o tradiţie de peste 40 de ani în domeniu. Cursurile oferite sunt recunoscute la nivel naţional de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al Persoanelor Vârstnice şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.