Treceți la conținutul principal

Documente ale scriitorului William Faulkner şi o nuvelă necunoscută a acestuia, scoase la licitaţie

Scrisori, o nuvelă care nu a fost niciodată publicată şi alte documente scrise de mână care au aparţinut scriitorului american William Faulkner (1897 - 1962) vor fi scoase la vânzare, la o licitaţie ce va fi organizată la New York pe 11 iunie.



Documente ale scriitorului William Faulkner şi o nuvelă necunoscută a acestuia, scoase la licitaţie (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor casei Sotheby's, această licitaţie va propune "cel mai mare număr de documente ale lui William Faulkner scoase vreodată la vânzare", iar preţul total al acestora ar putea depăşi 2 milioane de dolari.

Lotul principal, estimat la 500.000 de dolari, reprezintă prima schiţă a unui discurs susţinut de Faulkner atunci când a primit premiul Nobel pentru literatură, în 1949.

Scriitorul l-a redactat în timp ce se afla la hotelul Algonquin din Manhattan, în drum spre Oslo. Această versiune de discurs este uşor diferită de cel pronunţat în cele din urmă de scriitor în timpul ceremoniei de înmânare a premiului Nobel.

Scrisori care descriu viaţa pe care a dus-o scriitorul american la Paris, în anii 1920, vor fi şi ele scoase la vânzare, la fel ca o nuvelă de 12 pagini, niciodată publicată, intitulată "The Trapper's Story".

"Aceste documente aduc, printre altele, noi informaţii despre felul în care Faulkner îşi vedea viitorul artistic în anii 1920, la Paris", a declarat Justin Caldwell, vicepreşedintele departamentului Cărţi şi Manuscrise de la casa Sotheby's.

William Faulkner a fost distins cu premiul Nobel în 1949, pentru tehnica sa de creaţie profund originală, care a revoluţionat romanul modern. Faulkner este scriitorul devenit un veritabil exponent al unui loc şi al unei culturi anume, nostalgic după acea lume pierdută, neacomodat la valorile civilizaţiei moderne, care a reuşit să fie, vreme de câteva decenii, una dintre efigiile prozei moderniste şi un stilist de o incontestabilă originalitate.

Printre cele mai apreciate scrieri ale sale se numără romanele "Zgomotul şi furia", "Pe patul de moarte", "Sanctuar", "Absalom, Absalom!", "Neînvinşii", "O parabolă" şi "Hoţomanii" - ultimele două fiind premiate cu Pulitzer în 1955, respectiv în 1963 - şi nuvelele "Aceşti treisprezece", "Trandafir pentru Emilia", "Doctorul Martino şi alte povestiri", "Gambitul regelui" şi "Steaguri în ţărână".

de Florin Badescu 
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.