Treceți la conținutul principal

Bursa in Austria pentru scriitori. Se ofera cazare la Cerrini-Schlossl


Bursa in Austria pentru scriitori. Se ofera cazare la Cerrini-SchlosslOamenii de litere din Timişoara se pot înscrie în cursa pentru câştigarea bursei anuale de „Scriitor al oraşului Graz”. Aceasta presupune oferirea gratuită a unui apartament în Cerrini-Schlossl, Schlossberg, începând cu luna septembrie până în august anul viitor şi o indemnizaţie lunară de 1.100 de euro.


„Intenţia este de a promova scriitori care demonstrează abilităţi inovatoare în tratarea subiectelor, calităţi în estetică şi termeni lingvistici, autenticitate şi independenţă artistică. Rezidenţa la Graz e menită să contribuie la schimburile culturale şi interacţiunea cu scena literară locală. Deţinătorii bursei acceptă în mod expres să stea cel puţin 8 luni la Graz în perioada respectivă”, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Scriitorii care au câştigat deja în trecut bursa „Scriitori ai oraşului Graz” nu pot participa şi anul acesta. Nu există nicio restricţie regională pentru solicitanţi.

Printre altele, se cer cunoştinţe de bază de limba germană, cel puţin o publicaţie literară autonomă (nu publicare privată), cinci texte publicate în reviste sau antologii, două transmisii pe posturi de radio sau o piesă de teatru jucată la un teatru sau publicată, disponibilitatea de a coopera pentru un dialog având în prim-plan literatura şi mediul urban local, disponibilitate de a participa la sesiuni de lectură, prelegeri în şcoli, discuţii etc. organizate de Primăria oraşului Graz – Departamentul pentru Cultură sau Kulturvermittlung Steiermark, pentru a intra în legătură cu publicul şi scena culturală din Graz, şi o propunere de proiect specific care să fie realizat pe perioada şederii în Austria.

Pentru înscriere trebuie trimise mai multe documente, în şase copii: o declaraţie privind scopul solicitării bursei (informală), un CV, lista publicaţiilor, două publicaţii diferite (plus traducerile, dacă publicaţiile nu sunt în limba germană), texte tipărite (5-10 pagini, proză sau dramaturgie; sau cinci poeme în limba originală cu traduceri în germană, doar paginile imprimate, nu este necesară trimiterea de cărţi), conceptul pentru proiectul propus (aprox. două pagini format A4) şi descrierea acestui proiect care ar urma să fie realizat pe perioada şederii la Graz.

Termenul limită pentru înscrieri este 31 martie 2013 (data poştei). Cererile trebuie trimise la: Kulturamt der Stadt Graz, City of Graz – Cultural Office, Stigergasse 2/II. Stock (Mariahilfer Platz), 8020 Graz, Austria.

Bursa „Scriitor al oraşului Graz” se va desfăşura în perioada septembrie 2013 – august 2014.

Informaţii suplimentare puteţi obţine la telefon +43 /316872-4901 (Kulturamt der Stadt Graz) sau prin email – kulturamt@stadt.graz.at.

Scris de A. Strugariu  
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.