Treceți la conținutul principal

"Vocea lui Matei – Duminica in care am salvat planeta", o nuvela ilustrata de educatie ecologica pentru copii

Coperta "Vocea lui Matei - Duminica in care am salvat planeta"S-a lansat cartea "Vocea lui Matei - Duminica in care am salvat planeta", scrisa de  Alecs Nastoiu si ilustrata de Costin Patru, o nuvela de educatie ecologica, de dezvoltare personala si de sporire a increderii in sine a copiilor, se arata intr-un comunicat transmis presei. Matei, personajul principal al cartii, un elev de 9 ani, este nevoit sa scrie o compunere pentru la scoala, despre ecologie.

"Vocea lui Matei - Duminica in care am salvat planeta", este o carte de:
  • educatie ecologica - volumul contine 27 de modalitati (+explicatii) prin care orice om (copil) poate ajuta mediul inconjurator;
  • dezvoltare personala - Avand in vedere faptul ca nu stie ce anume sa scrie despre ecologie, Matei este convins de vocea lui interioara sa se documenteze pe internet, apoi sa dezvolte punctele esentiale si sa scrie astfel compunerea din punctul lui de vedere - NU COPY/PASTE!
  • sporirea increderii in sine - reusind sa scrie compunerea si sa evite toate impedimentele (lenea, sora lui, pisica sau prietenii care tocmai au iesit afara la fotbal), Matei prinde incredere in fortele proprii si este pregatit (bucuros chiar) sa citeasca compunerea in fata clasei. Este constient ca daca o sa le placa colegilor, atunci va aplica aceeasi strategie si la compunerile urmatoare.

Potrivit autorului, Alecs Nastoiu, "Matei este copilul care duminica dupa amiaza ar face orice altceva in afara de temele pentru saptamana scolara ce urmeaza. Matei este in acelasi timp un elev constiincios, care nu copiaza referate de pe internet. Matei este un tip inteligent, care stie sa scrie o compunere pe o tema partial cunoscuta, folosindu-se de internet doar pentru a-si forma o idee asupra subiectului. Fara sa stie, initial, Matei descopera ca este un ecologist innascut. Matei este de asemenea un baiat cu simtul umorului. Are carisma si este un bun diplomat in conflictele pe care le are, atat cu familia (mama, sora sau tatal), cat si cu prietenii. Este inventiv si istet, dar un pic indolent, din dorinta de a acorda mai mult timp distractiei. Matei este de fapt copilul din fiecare. Matei sunt eu, Matei poti fii tu sau copilul tau.

Cartea este ilustrata, in genul benzilor desenate, caricaturile si comics-urile ajutand copiii sa inteleaga mai bine mesajul cartii.

Simultan cu lansarea cartii, Matei a taiat panglica website-ului oficial: vocealuimatei.ro, unde copiii (si nu numai) pot gasi detalii legate de carte, articole despre ecologie si salvarea mediului inconjurator, concursuri, jocuri pentru copii, ateliere de desen, ateliere hand made si bineinteles un blog personal, unde Matei va fi in permanenta in contact cu publicul.

"Si cum orice personaj dintr-o carte pentru copii nu este personaj adevarat daca nu are cont de facebook, youtube sau twitter, Matei s-a gandit din timp la acest aspect si a rezolvat problema. Il puteti gasi aici: facebook.com/VoceaLuiMatei, twitter.com/VoceaLuiMatei, youtube.com/user/VoceaLuiMatei", se mai arata in comunicat.

de Red. Stiri     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.