Treceți la conținutul principal

BLACK FRIDAY 2012 şi pentru edituri



Reduceri de 65% de BLACK FRIDAY 2012 la editura Litera, o serie de autor dedicată lui Bogumil Hrabal, la Art, dar şi una din operele de căpătâi ale filosofiei semnată de Arthur Schopenhauer, apărută la Humanitas, se numără printre ofertele speciale de la Târgul Gaudeamus 2012.

Astfel, editura Litera pregăteşte, special pentru pasionaţii de carte, BLACK FRIDAY 2012 cu preţuri mici şi titluri bune: reduceri de 40% la orice volum achiziţionat de pe www.litera.ro.

Mai mult, pentru cei aflaţi la standul Litera din cadrul Târgului Gaudeamus, vineri, editura a pus la dispoziţie cele mai bune titluri la cele mai mici preţuri. Pe lângă reducerile de 65% anunţate deja la târg, Litera oferă un discount de 10% la cărţile preferate, de BLACK FRIDAY 2012.

Editura Art va prezenta, în premieră la Gaudeamus, primele două volume din seria de autor dedicată lui Bogumil Hrabal - "L-am servit pe Regele Angliei" şi "Trenuri cu prioritate". De asemenea, printre volumele speciale de la standul Art se numără albumul "Istoria artei", la preţul de 99 de lei (faţă de 146 de lei în librării), dar şi "Regulile artei", de Pierre Bourdieu. Fanii lecturii pot cumpăra de la standul Art cărţi la 8 sau 9 lei.
 
Totodată, sâmbătă dimineaţă, editura Art găzduieşte un eveniment special - lansarea volumului scris de copii "Ce poţi face cu 2 cuvinte", în prezenţa micilor autori. Evenimentul se va desfăşura la standul Arthur, secţiunea dedicată celor mici din cadrul editurii Art. La editura Art sunt prezentate şi volumul "Charlie şi fabrica de ciocolată", în cadrul unei serii de autor dedicate lui Roald Dahl, dar şi clasica "Poveste de Crăciun", de Charles Dickens, cu ilustraţii noi.

Humanitas prezintă la târg cartea esenţială scrisă de Arthur Schopenhauer "Lumea ca voinţă şi reprezentare". Cartea, prezentată în două volume, poate fi achiziţionată la preţul de 149 de lei, faţă de preţul de librărie de 190 de lei. De asemenea, la târg este disponibilă o miniserie care prezintă, pe înţelesul tuturor, ideile marilor filosofi. Editura s-a adresat câtorva profesori de filosofie rugându-i să îşi imagineze că un amic le-ar cere să-i explice în cuvinte simple care sunt ideile lui Kant, Platon şi Nietzsche. Unul dintre volumele speciale prezentate la Humanitas este albumul "Magia realităţii", de Richard Dawkins. De asemenea, de neratat la Gaudeamus sunt volumele laureaţilor premiilor Nobel pentru literatură Mo Yan şi Herta Muller - "Obosit de viaţă, obosit de moarte", respectiv "Ţinuturile joase".

Cei care doresc să achiziţioneze "Istoria critică a literaturii române", de Nicolae Manolescu, o pot face la standul editurii Paralela 45, contra sumei de 60 de lei, cartea fiind redusă de la 100 de lei.

La Nemira, fanii seriilor SF sau fantasy beneficiază de reduceri substanţiale. Astfel, seria "Cântec de gheaţă şi foc", de R.R. Martin, are o reducere de 45%, putând fi cumpărată la preţul de 299 de lei, în timp ce seria-cult "Dune" are o reducere de 35% şi poate fi cumpărată la 285 de lei.

Editura Publica a adus la Gaudeamus biografii ale unor staruri precum Anthony Bourdain, Rafael Nadal şi Sean Penn. De asemenea, editura prezintă seria "Idei pe bandă" - volume cu idei de afaceri prezentate sub forma unor benzi desenate. Această serie este deschisă de volumul "Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe".

Printre noutăţile Vellant la Gaudeamus 2012 se numără un roman nou de Irvin D. Yalom - "Problema Spinoza", un basm de Petre Ispirescu în colecţia Pasărea măiastră - "Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte", trei traduceri noi din limba spaniolă şi o carte dedicată unei dansatoare române în avangarda pariziană: "Lizica Codreanu: O dansatoare româncă în avangarda pariziană", de Doina Lemny.

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, ediţia a XIX-a, a fost deschis miercuri şi se desfăşoară până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Organizat de Radio România din 1994, Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte. "Dialogul dintre carte şi radio" durează de 19 ani, într-o formulă originală prin care Târgul Gaudeamus a devenit unul dintre principalele evenimente de gen pentru piaţa de carte din România.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

Anul acesta, accesul general al vizitatorilor în incinta târgului este permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor valabile pentru întreaga perioadă a evenimentului, în valoare de 10 lei.

de Oana Ghita
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.