Treceți la conținutul principal

Care sunt cărţile preferate de români în 2012 (potrivit unui sondaj Elefant.ro)

Opt dintre cele mai cumpărate 10 titluri din România sunt cărţi care privesc transformarea personală, motivaţia şi resorturile psihologice, potrivit unei analize a datelor generate de librăria www.elefant.ro pentru primele opt luni ale acestui an.

Printre titlurile preferate de cei care au achiziţionat cărţi de la librăria Elefant.ro se numără "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey", de E.L. James, "Studiul China", de T. Colin Campbell, "Sănătatea are gust", de Mihaela Bilic, "Secretul", de Rhonda Byrne, şi "Jamie, ministrul hranei sănătoase", de Jamie Oliver, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Românii dau bani pe cărţi care sunt simptomatice pentru motivaţia (interesul) lor: sănătate, dar nutriţie (are tangenţe şi cu corpul şi cu frumuseţea), erotism în diferite versiuni (mai mult sau mai puţin exotice pentru ei) şi cărţi despre echilibru, fericire, dezvoltare personală şi tot ce ţine de psihismele lor şi de atitudinea faţă de viaţă. Într-un fel, ei încep să internalizeze responsabilitatea faţă de propria lor persoană, pentru că la români imaginea de sine depinde foarte mult de ceea ce cred alţii. Consumatorii de cărţi sunt mai degrabă femei, caracterizate prin interesul pentru tematicile respective - nutriţie, introspecţie şi spaime fizice", spune psihologul Aurora Liiceanu, colaborator al blogului literar BookMag, secţiune a Elefant.ro.

Majoritatea dominantă a cumpărătorilor de carte pe portalul Elefant.ro este reprezentată de femei (75% din total). Acest fapt poate fi explicat şi prin popularitatea ridicată a cărţilor pentru copii, ce reprezintă a doua cea mai bine vândută categorie, dupa romane, şi urmată de lectura motivaţională, se mai spune în comunicat.

"Romanele rămân pe primul plan, aproximatix 300.000 euro au fost investiţi de către cititori în acest segment în perioada analizată. Interlocutorii noştri au un profil special, sunt dintre cei familiarizaţi cu mediul online, sunt educaţi şi au o apetenţă crescută pentru citit, jumătate din clienţi revin cel puţin de două ori pe trimestru pentru achiziţia de carte", spune Adrian Dinu, director executiv Elefant.ro.

Potrivit comunicatului, şi în România, ca pe majoritatea pieţelor din lume, cel mai vândut titlu al anului a fost, până în prezent, "Cele 50 de vicii ale domnului Grey", primul volum din trilogia semnata E.L. James. "Jocurile foamei", cel de-al doilea bestseller în ţările europene, precum Germania, Franţa şi Marea Britanie, este depăşit în România de noile ediţii ale romanelor "Un veac de singurătate" şi "Dragostea în vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez.

"Cărţile din clasament ne-ar putea face să credem că individualismul se dezvoltă la români prin influenţe externe. Totuşi, narcisismul infantil al conaţionalilor apare în sondaje, de exemplu IRES a publicat informaţia conform căreia 80% din români se cred frumoşi, ceea ce eu nu prea cred", mai remarcă Aurora Liiceanu.

Cel mai popular gen în rândul cumpărătorilor de pe site-ul Elefant.ro au fost romanele, cu următoarele titluri: "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey", de E.L. James; "Dragostea în vremea holerei", de Gabriel Garcia Marquez. (ediţia 2012); "Moştenirea (al patrulea volum al ciclului "Eragon - Moştenirea"), de Christopher Paolini; "Chemarea Îngerului", de Guillaume Musso; "Un veac de singurătate", de Gabriel Garcia Marquez (ediţia 2012)"; "Jocurile Foamei: Sfidarea" (Hardcover), de Suzanne Collins; "Jocurile Foamei: Revolta" (Hardcover), de Suzanne Collins; "Copilul german", de Camilla Lackberg; "Urzeala Tronurilor", de George R. Martin; "Dansul dragonilor", de George R. Martin.

Cele mai cumpărate cărţi pentru copii de pe Elefant.ro sunt: "Marea carte despre cultură generală"; "Jurnalul unui puşti 5. Jurnalul meu", de Jeff Kinney; "Colecţia Muzzy - 30 volume"; "Însemnările unei puştoaice. Volumul 1", de Rachel Renee Russell; "Jurnalul unui puşti 1", de Jeff Kinney; "Însemnările unei puştoaice. Volumul 2", de Rachel Renee Russell; "Jurnalul unui puşti 3. Ultima picătură", de Jeff Kinney; "Jurnalul unui puşti 2. Rodrick e cel mai tare", de Jeff Kinney; "Micul prinţ", de Antoine de Saint-Exupery; "Jurnalul unui puşti 4. Căldură mare", de Jeff Kinney.

Un alt gen căutat de cititorii care au cumpărat cărţi de la Elefant.ro este cel al lecturii motivaţionale, cele mai vândute titluri fiind: "Secretul", de Rhonda Byrne; "Magia", de Rhonda Byrne; "Inteligenţa emoţională" (ediţia a III-a), de Daniel Goleman; "Puterea", de Rhonda Byrne; "Secretul: Învăţături zilnice" (volumul 3), de Rhonda Byrne; "Secretul: Cartea Recunoştinţei" (volumul 2), de Rhonda Byrne; "Secretele succesului. Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent", de Dale Carnegie; "Lasă grijile, începe să trăieşti" (ediţia a IV-a, revizuită), de Dale Carnegie; "De la idee la bani" (ediţia a II-a), de Napoleon Hill; "Poţi să-ţi vindeci viaţa", de Louise L. Hay.

În comunicat nu se precizează câte exemplare au fost vândute din fiecare volum enumerat în aceste topuri.
Elefant.ro este una dintre cele mai mari librării online de pe piaţa din România. Librăria a fost inaugurată pe 17 iunie 2010, graţie unei finanţări din partea fondului de investiţii Greenlight Invest.

sursa: mediafax.ro
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu