Fundatia Calea Victoriei organizeaza: Scoala de vara de Scriere creativă (6-10 august)


Detaliu din pictura de J. Vermeer „A Lady writing”

Cinci zile cu cinci tematici. Teorie si practică – între usor si greu, a scrie e un dans împrejurul propriei persoane. A scrie poate fi un samanism ametitor sau o plictiseală învinsă. Efortul de a găsi cuvintele potrivite e ghidat de plăcerea de a descoperi realitătile din spatele cuvintelor.
 

Cinci zile cu cinci provocări. Cinci zile cu cinci răspunsuri diferite la o singură întrebare: cât de creativi suntem?

Temele atelierelor sint:

1. LUNI 6 august: A scrie si a citi sunt acelasi lucru. Fondul problemei, dincolo de forme – motivatii, argumente, imersiuni în cuvinte.

2. MARTI 7 august: De la simplele cuvinte la fraze – armonii si dizarmonii. Exagerări, redundante, clisee: textele bolnave si cum se recuperează ele. Cât de utile sunt descrierile, cât de superfluă poezia si cât de bine ne cunoastem.

3. MIERCURI 8 august: Storytelling – arta de a scrie despre tine însuti ca si cum ai scrie despre altcineva. Regulile care permit unui text oarecare să fie un text literar.

4. JOI 9 august: Scrierea creativă pe lângă alte tipuri de explorări artistice: confluente si diferente. Sincopele, pauzele, repausurile, tăcerile, retragerile, timiditătile – vindecarea fricii de a (ne) comunica.

5. VINERI 10 august: Concluzii?   Compunerea si descompunerea unui personaj. Realitatea estompată, simboluri, vise, călătorii – cum si cât scriem, despre cine si despre ce scriem si mai ales: de ce scriem.

Detalii:

Domeniu: Scriere Creativa & Literatura
Lector: Mario Barangea
Data incepere: 6 August 2012
Ora curs: 19:00


Frecventa:
  • zilnic (August – 6 -10)
Varsta Minima:
  • 16 ani


Cost:
  • 225 ron
Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):
  • 200 ron
Locatie:
Numar maxim persoane:
  • 15
sursa