Treceți la conținutul principal

Fundatia Calea Victoriei organizeaza: Scoala de vara de Scriere creativă (6-10 august)


Detaliu din pictura de J. Vermeer „A Lady writing”

Cinci zile cu cinci tematici. Teorie si practică – între usor si greu, a scrie e un dans împrejurul propriei persoane. A scrie poate fi un samanism ametitor sau o plictiseală învinsă. Efortul de a găsi cuvintele potrivite e ghidat de plăcerea de a descoperi realitătile din spatele cuvintelor.
 

Cinci zile cu cinci provocări. Cinci zile cu cinci răspunsuri diferite la o singură întrebare: cât de creativi suntem?

Temele atelierelor sint:

1. LUNI 6 august: A scrie si a citi sunt acelasi lucru. Fondul problemei, dincolo de forme – motivatii, argumente, imersiuni în cuvinte.

2. MARTI 7 august: De la simplele cuvinte la fraze – armonii si dizarmonii. Exagerări, redundante, clisee: textele bolnave si cum se recuperează ele. Cât de utile sunt descrierile, cât de superfluă poezia si cât de bine ne cunoastem.

3. MIERCURI 8 august: Storytelling – arta de a scrie despre tine însuti ca si cum ai scrie despre altcineva. Regulile care permit unui text oarecare să fie un text literar.

4. JOI 9 august: Scrierea creativă pe lângă alte tipuri de explorări artistice: confluente si diferente. Sincopele, pauzele, repausurile, tăcerile, retragerile, timiditătile – vindecarea fricii de a (ne) comunica.

5. VINERI 10 august: Concluzii?   Compunerea si descompunerea unui personaj. Realitatea estompată, simboluri, vise, călătorii – cum si cât scriem, despre cine si despre ce scriem si mai ales: de ce scriem.

Detalii:

Domeniu: Scriere Creativa & Literatura
Lector: Mario Barangea
Data incepere: 6 August 2012
Ora curs: 19:00


Frecventa:
  • zilnic (August – 6 -10)
Varsta Minima:
  • 16 ani


Cost:
  • 225 ron
Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):
  • 200 ron
Locatie:
Numar maxim persoane:
  • 15
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu