Treceți la conținutul principal

Cea mai scumpă carte de Agatha Christie

Un volum din 1924 al primei ediții de povestiri Poirot Investigates a fost vândut la licitație pentru suma de 40.630 de lire. Acesta este cel mai mare preț plătit pentru o carte a scriitoarei Agatha Christie, recordul anterior fiind de 10.000 de lire, atins în 2009.


Licitația a plecat de la 3.000 - 5.000 de lire pentru o carte care în momentul vânzării costa puțin peste șapte șilingi. Dar suma record a fost atinsă datorită faptului că volumul are intactă coperta protectoare.

Pe coperta din hârtie aflată într-o stare foarte bună se poate vedea personajul Hercule Poirot așa cum l-a descris autoarea. Un domn îmbrăcat foarte îngrijit, cu pantofii lustruiți, cu bastornul într-o mână și cu pălăria și mănușile în celaltă. ”Capul său avea exact forma unui ou, și întotdeauna îl înclina puțin într-o prate. Mustața sa era țeapănă și milităroasă”.

Coperțile protectoare erau mult mai rare înainte de Al Doilea Răzoi Mondial. Adesea ele erau scoase de pe cărți și păstrate în containere la punctele de vânzare, așa încât uneori nici măcar nu părăseau magazinele.

Scris de Andreea Chebac
Sursa: bookblog.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>