Treceți la conținutul principal

Salonul Cărţii Livresque începe la Bucureşti

Ediţia a doua a târgului de carte se va desfăşura începând de mâine [19 aprilie] până pe 22 aprilie, la Sala Palatului din Capitală.

Ediţia din acest an a Salonului Cărţii Livresque aduce campanii de încurajare şi promovare a culturii scrise, realizate în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESO şi British Council.

Trei vor fi noutăţile absolute: „Colţul vorbitorului" - spaţiu al dezbaterilor -, „Schimbă o carte la Livresque", un concept modern prin care cititorii îşi pot înlocui cărţile vechi cu unele noi, dintr-o bibliotecă special amenajată, şi proiectul „Scriere creativă la Livresque", care îi va pune împreună pe cei talentaţi.

Cum să fii orator pentru 30 de minute 

Gândit ca un spaţiu al discuţiilor culturale, „Colţul Vorbitorului" este deschis vizitatorilor care vor să-şi exprime părerile. Potrivit conceptului, fiecare poate fi orator timp de 30 de minute. Înscrierile şi programările se fac la Sala Palatului, pe toată durata târgului de carte, direct la echipa de organizare.

Biblioteca de schimb 

La Salonului Cărţii Livresque, cititorii îşi pot da la schimb cărţile vechi, dar aflate într-o stare bună, pentru a primi altele, dintr-o bibliotecă a târgului. Organizatorii le vor înmâna câte un voucher, în baza căruia vor putea să ia un număr egal de cărţi.

Scrisul ca metodă de relaxare 

Cei prezenţi la târg pot fi şi scriitori pentru câteva minute, artizanii unei poveşti din cadrul atelierului „Scriere creativă la Livresque". Iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei, proiectul va reuni un grup de tineri în jurul unui mentor, iar acesta propune o temă care poate fi dezvoltată în scris.

Mari reduceri la Editura Adevărul 

Editura Adevărul participă la Salonul Cărţii Livresque cu volume la preţuri speciale. Astfel, orice volum din colecţiile „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", „101 cărţi de citit într-o viaţă", „Alexandre Dumas", „Sir Arthur Conan Doyle", „Integrala Dostoievski", „Lev Tolstoi" va costa 7,99 lei.

Cărţile din colecţia „Jane Austen" vor putea fi achiziţionate la 9,99 lei bucata, în timp ce produsele din colecţia „Mari Spectacole de Operă" vor costa 11,99 lei, iar cele din colecţia „Poveşti din pădurea muzicală" - 12,99 lei. În acelaşi timp, fiecare volum din colecţiile „Aventura", „Mituri", „Jules Verne", „National Geographic" şi „Delicii în bucătărie" va avea preţul de 7,99 lei.

Câştigătorii concursului „Poveşti din pădurea muzicală"

- În urma extragerii finale a concursului „Poveşti din pădurea muzicală" organizat de Adevărul Holding, cu sprijinul Blue Air şi www.dragoni.ro, au fost desemnaţi cei trei câştigători care vor pleca împreună cu familiile în trei sejururi la Paris, Veneţia şi Stuttgart.

- Gabriela Ina Vartolomei, Pucioasa - Dâmboviţa, câştigătoarea unui sejur la Stuttgart în perioada 6 - 8 mai

- Cristina Doina Dumitrescu - Constanţa, câştigătoarea unui sejur la Veneţia în perioada 19 - 21 aprilie.

- Andreea Nicoară - Timişoara, câştigătoarea unui sejur la Paris în perioada 27 - 29 aprilie.

Autor: Ionela Roşu 
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu