Prima serie de filme documentare despre maeştri ai traducerii se difuzează în China

Zilele trecute a avut loc la Beijing premiera primului episod al unei serii de filme documentare despre maeştri chinezi ai traducerii .

Scenariul filmului conţine viaţa poetului şi traducătorului Tu An, în vârstă de 90 de ani. De-a lungul a peste 60 de ani, el a tradus multe opere literare, mai ales poezii, printre care amintim "Antologie de poezii engleze".

Vicepreşedintele Asociaţiei Traducătorilor din China, Guo Xiaoyong a arătat, la premiera filmului, că maeştrii chinezi ai traducerii au adus contribuţii mari la schimburile culturale dintre poporul chinez şi alte popoare. Seria reprezintă un obiectiv extrem de important în cercetarea istoriei traducerii chineze.

Seria de filme documentare a început să fie produsă în septembrie 2011. În următorii trei-cinci ani vor fi filmate poveştile a 30 din cei mai cunoscuţi traducători chinezi. În acest an vor fi terminate primele zece episoade .

Filmele vor fi proiectate în cinematografe sau vor fi difuzate pe canalele tv, pe Internet şi prin intermediul altor mass-media.

sursa
sursa foto
material editat de 1traducator