Treceți la conținutul principal

Hyperliteratura.ro - o comunitate inedită pentru iubitorii şi creatorii de literatură

Pasionaţii de literatură au la dispoziţie un nou site destinat acestui gen, hyperliteratura.ro (http://hyperliteratura.ro/). Acesta a fost lansat cu ocazia împlinirii unui an de existenţă a revistei "Boomlit". Hyperliteratura.ro propune nu numai un site care să formeze o arhivă de texte şi comentarii, ci un sistem nou, neexperimentat încă pe piaţa românească. 


Proiectul păstrează numele binecunoscutului blog (hyperliteratura.reea.net) creat de scriitorul Marius Ianuş în 2005 şi închis în 2010. Din echipa editorială fac parte: Adrian Diniş, Sorin Despot, Ioana Vighi, Medeea Iancu şi Silvia Grădinaru. Editor colaborator este poetul brăilean Răzvan Ţupa. Administratorul siteului şi iniţiatorul proiectului este Andrei Ruse. Acesta explică faptul că noua platformă este inspirată de reţelele de socializare Facebook şi Twitter şi îşi propune să îmbine clasicul atelier online cu o platformă de socializare. Pe site pot fi descoperite CV-uri literare, care centralizează informaţiile despre un anumit membru, dar se şi poate comunica prin mai multe metode dinamice, mesaje private, chat, menţiuni şi prin alte elemente noi folder de texte favorite, album foto.

Wall-ul principal adună pe prima pagină activitatea tuturor membrilor de pe site, oferindu-le nu doar posibilitatea de a publica texte, dar şi update-uri, statusuri, păreri proaspete despre ceea ce-i interesează. Mai mult, spun iniţiatorii proiectului, hyperliteratura.ro şi "Boomlit" vor organiza anual un concurs de debut în proză şi poezie şi, alături de editura parteneră, vor publica volumele şi se vor ocupa de ceea ce lipseşte de cele mai multe ori în domeniul editorial: promovarea cărţilor şi autorilor prin video-trailere şi o prezenţă consistentă în online, până la evenimente, intrări în presa de specialitate.

scrisă de Cristina DOSULEANU 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu