Treceți la conținutul principal

Top 10 limbi straine la mare cautare pe piata muncii

In prezent, a devenit aproape vital sa cunosti cel putin o limba straina pentru a avea un job bun, bine platit si a-ti asigura o cariera de succes.

Daca limba engleza este de baza, exista o serie de alte limbi straine a caror cunoastere iti poate oferi o multime de oportunitati banoase. Ce limbi straine ar trebui sa inveti, asadar? Descopera 10 dintre cele mai cautate limbi straine!

Chiar daca este util si chiar recomandat sa cunosti engleza, franceza, germana, italiana sau spaniola, o combinatie dintre aceste limbi si una mai „exotica” te poate ajuta sa obtii un job bine platit si sa iti ofere posibilitati reale de a te dezvolta si a avea o cariera de succes. Iata un top 10 al limbilor straine cautate pe piata!

1.Suedeza, norvegiana, finlandeza, olandeza, daneza
2.Chineza, japoneza, vietnameza
3.Araba
4.Ebraica
5.Greaca
6.Turca, maghiara
7.Slovaca, ceha
8.Rusa, bulgara, albaneza, sarba
9.Slovena, poloneza
10.Germana, italiana, franceza, spaniola, engleza


Un studiu realizat de publicatia Wall-Street a dezvaluit faptul ca limbile nordice sunt la mare cautare. O data cu aparitia pe piata din Romania a filialelor unor companii ca Accenture, Genpact sau Wipro, limbile nordice au fost din ce in ce mai cautate. Salariul pentru un vorbitor de suedeza, norvegiana sau finlandeza variaza intre circa 700 si 900 de euro, in functie de pozitia ocupata.

Chiar daca limbi straine ca germana, italiana, franceza, spaniola si engleza sunt foarte cautate pe piata, cunosterea acestora nu ofera salarii foarte mari, in comparatie cu limbile „exotice”. Cu toate acestea, la mare cautare sunt combinatiile dintre o limba straina obisnuita si una mai rara. Spre exemplu, se arata intr-un material realitatea.net, combinatia dintre limba engleza si o alta limba, „exotica” de aceasta data, poate fi remunerata intr-o companie multinationala cu un salariu cuprins intre circa 500 si 700 euro, pentru un angajat entry-level, respectiv, cu circa 1200 euro, pentru unul care ocupa o functie in management.

Mai concret, un vorbitor de limba engleza si ceha, slovaca, bulgara, sarba, albaneza, poloneza sau greaca primeste intre 500 si 700 euro lunar, in timp ce un cunoscator al unei limbi straine obisnuite – italiana, franceza, etc. - primeste circa 400 euro pe luna.

Printre cele mai cautate si bine platite limbi straine se mai numara si chineza si japoneza. Conform money.ro, un vorbitor de limba chineza poate ajunge sa castige si 200 de euro pe zi. In plus, orice limba straina exotica, stapanita la un nivel foarte inalt, te poate ajuta sa castigi chiar si 3000 de euro pe luna. Important este sa detii o autorizatie de traducator si sa fii un bun profesionist. Pe piata de traduceri, cele mai cautat serviciu este cel de interpretariat, conform spuselor lui Robert Balascan, director de marketing la casa de traduceri Babylon Consult.

Daca iti doresti sa urmezi o cariera bazandu-te (si) pe cunostintele tale de limbi straine, afla ca, la final de facultate, iti vei putea gasi un loc de munca intr-o companie multinationala, firma de outsourcing, companie IT cu clienti internationali, firma de traduceri, editura sau hotel.

Dana Saporan - editor Studentie.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.