Treceți la conținutul principal

Thomson Reuters va face sute de disponibilizări în 2011

Thomson Reuters, furnizorul internaţional de informaţii, va opera sute de disponibilizări în 2011, după ce a înregistrat o scădere cu 7% a profitului, în 2010, informează Brand Republic, care citează surse apropiate companiei.

Potrivit unor surse apropiate companiei, sute, dacă nu chiar mii de angajaţi vor fi disponibilizaţi. Divizia vizată - Markets - are 27.800 de angajaţi şi se ocupă de marketing, vânzări şi consilierea clienţilor. Aceleaşi surse au mai precizat că managementul Thomson Reuters a fost informat despre disponibilizări joi şi încă nu s-a făcut niciun anunţ public. 

Disponibilizările nu îi afectează pe cei 2.500 de jurnaliştii ai companiei.

Divizia Markets a fost lansată după fuziunea Reuters cu Thomson din 2008. La acel moment, peste 600 de posturi au fost desfiinţate imediat după fuziunea care a dus la crearea celui mai mare furnizor de informaţii financiare din lume.
Pe de altă parte, informaţiile privind concedierile au fost infirmate de un purtător de cuvânt al companiei, deşi surse din Thomson Reuters spun că disponibilizările vor fi anunţate în primul trimestru al acestui an.
Thomson Reuters a înregistrat, în 2010, venituri de 13,1 miliarde de dolari, în creştere cu 1% comparativ cu anul 2009. Totuşi, profitul operaţional al diviziei Markets a scăzut cu 8%, ajungând la 1,33 milioane de dolari.
Tom Glocer, CEO al Thomson Reuters, a declarat că 2010 a fost un an al investiţiilor şi că deja se pot observa îmbunătăţiri ale condiţiilor de pe piaţă.

"Odată cu încheierea acestei perioade de investiţii masive şi cu îmbunătăţirea condiţiilor de pe pieţele pe care operăm, ne-am decis să accelerăm rata de creştere şi să livrăm un ROI (returns on investments) puternic", a declarat Glocer. 

Disponibilizările la divizia Markets vin după ce, în noiembrie 2010, Thomson Reuters a făcut un număr nespecificat de disponibilizări.
Thomson Corp. a achiziţionat Reuters în aprilie 2008, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 17 miliarde de dolari.
Thomson Reuters este principala sursă de informaţii pentru companii şi profesionişti din întreaga lume din domeniile financiar, legal, taxe şi contabilitate, ştiinţă, sănătate şi pieţe media. Compania are sediul la New York şi filiale la Londra şi Eagan (Minnesota). Thomson Reuters are peste 50.000 de angajaţi în 93 de ţări.

Sursa: Mediafax

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.