Treceți la conținutul principal

Masa rotunda pe tema profesionalizarii pietei traducerilor

Asociatia firmelor de Interpretariat si Traduceri(AFIT) organizeaza pe 19 februarie o masa rotunda cu tema "Provocari in profesionalizarea pietei traducerilor".

Evenimentul este destinat directorilor companiilor din Romania care furnizeaza servicii de traducere si/sau interpretariat, dar si specialistilor independenti si formatorilor fortei de munca pentru acest sector de activitate.
Lucrarile mesei rotunde vor pune in lumina subiecte de interes major pentru piata serviciilor de traduceri, supuse unei dezbateri constructive la care sunt incurajati sa participe activ toti cei prezenti, alaturi de expertii invitati. 
Agenda evenimentului va fi urmatoarea:

9,00-9,30 Welcome coffee. Inregistrarea participantilor
9.30-11.00 Sesiune de lucru: „Plata traducatorilor colaboratori: aspecte fiscale si juridice”. Invitati: Marilena Balabuti - sef Birou Legislatie - Contencios la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, Sorin Istrate - consultant fiscal si managing partner al Contexpert Consulting, Eugenia Ion - consultant fiscal Contexpert. Moderator: Cristina Panait (Prolingua)
11.00-11.30 Pauza de cafea
11.30-12.30 Sesiune de lucru: „Cai de promovare a serviciilor de traduceri in 2011: marketing online”. Invitat: Marius Deak – director general si de creatie al agentiei interactive GreenPixel. Moderator: Matei Dumitrescu (Graal Soft)
12.30-13.30 Sesiune de lucru: „Particularitati ale managementului de proiect in traduceri si interpretariat”. Moderator: Laurentiu Constantin (New Compass Services)

Nu se percepe taxa de participare. Accesul este permis numai cu confirmarea scrisa prelabila a participarii. Vedeti mai jos detalii despre expertii invitati.

Asa cum este deja cunoscut, la sfarsitul anului trecut, Asociatia Firmelor de Interpretariat si Traduceri din Romania - AFIT si Asociatia Birourilor de Traduceri din Romania - ABTR, ambele infiintate in 2005, au decis sa isi uneasca eforturile intr-o singura organizatie, urmarind construirea unei reprezentativitati solide si unitare pentru companiile de profil.

Membrii celor doua organizatii alcatuiesc in prezent AFIT Romania, pastrand Statutul, Codul de etica si denumirea acesteia, precum si aparenenta AFIT Romania ca unic reprezentant al Romaniei in EUATC (European Union of Associations of Translation Companies), detinuta din anul 2005. Masa rotunda din acest an continua traditia intrunirilor desfasurate de ABTR.

Locatia: Hotel Ramada Majestic, Sala I.L.Caragiale

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.